Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Traģiski notikumi Rīgā: Nāvējoši notriekti divi gājēji

© Scanpix

Vakar Rīgā nāvējoši notriekti divi gājēji, informēja Valsts policija.

Vakar ap plkst.8 Dārzciema ielā automašīna "Renault" uzbrauca gājējam, 1939.gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām mira, bet ap plkst.20 Dzintara ielā, pie sabiedriskā transporta pieturas "Ziemeļupe", automašīna "Mercedes Benz" uzbrauca gājējam, 1965.gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām mira.

Kopumā vakar Latvijā reģistrēti 88 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 19 cilvēki, bet divi cilvēki gāja bojā. Vakar 13 cietušie reģistrēti avārijās Rīgā, trīs - Latgalē, bet pa vienam - Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē. Astoņi no cietušajiem bija gājēji, seši no kuriem iekļuva negadījumos Rīgā.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi sešus autovadītājus - trīs dzērājšoferus policija aizturēja Rīgā, bet pa vienam - Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 138 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīts 51 autovadītājs, Zemgalē - 42, Vidzemē - 20, Latgalē - 16, bet Kurzemē - tikai 9.

Kopumā policija vakar noformējusi 439 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.