Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidosta "Rīga" saņēm sertifikātu atbilstoši Eiropas jaunajām prasībām

© F64

Starptautiskā lidostā "Rīga" ir saņēmusi Eiropas jaunajām prasībām atbilstošu sertifikātu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi visās Eiropas Savienības (ES) lidostās, pavēstīja lidostā "Rīga".

Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi, visām Eiropas Savienības dalībvalstu lidostām līdz šā gada 31.decembrim ir jāpabeidz sertifikācijas process un jāsaņem jaunais sertifikāts.

Apzinoties, ka sertifikācija ir ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process, lidosta "Rīga" to uzsāka savlaicīgi - jau 2014.gadā. Sertifikācijas laikā tika pārskatīti un padziļināti izanalizēti visi lidlauka vadības procesi, tos pilnveidojot atbilstoši visaugstākajām drošības un pārvaldības prasībām, kādas šobrīd izvirzītas aviācijas nozares uzņēmumiem Eiropā.

Sertifikācijas process ir noslēdzies un lidosta "Rīga" ir saņēmusi jauno sertifikātu vēl pirms noteiktā termiņa beigām.

F64

Plašāk par sertifikācijas procesu, jaunajām iespējām, kā arī Latvijas aviācijas nozares attīstību un izaicinājumiem 2018.gadā lidostas "Rīga" pārstāvji informēs pirmdien, 18.decembrī, plkst.11 lidostas "Rīga" VIP centrā.

Pasākumā piedalīsies lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs un VAS "Latvijas gaisa satiksme" valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.