Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trūcīgo ēdināšana Rīgai izmaksās gandrīz 2 miljonus eiro

© F64

Ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanai trūcīgajiem un maznodrošinātajiem Rīgas pašvaldībā šogad tiks tērēti 1,78 miljoni eiro, otrdien lēma Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja.

Ēdināšanas pakalpojumus var saņemt ģimenes un personas, kurām Sociālais dienests ir piešķīris trūcīgo vai maznodrošināto statusu, kā arī ģimenes, kuru ienākumu līmenis nepārsniedz maznodrošinātā statusam noteikto ienākumu līmeni.

Labklājības departamenta pārstāvis Mārtiņš Moors skaidroja, trešās mērķa grupas gadījumā tiek vērtēti tikai personas ienākumi. Viņš uzsvēra, ka šis pakalpojums nav jauns, pašvaldība vienkārši turpinās to nodrošināt. Lai pabalsts tiktu piešķirts vientuļam cilvēkam, viņa ienākumiem jābūt ne lielākiem par 400 eiro, bet ģimenēm - ne lielākiem par 320 eiro uz personu.

Departamenta dati liecina, ka ik mēnesi šo pakalpojumu izmanto 1600 iedzīvotāju. 80% pabalsta saņēmēji ir personas, kuras dzīvo vienas un 20% - ģimenes, kur ir divi vai vairāk cilvēki, tai skaitā bērni.

Rīgas domes deputāte Marija Balcere (JKP) bija iesniegusi priekšlikumu pabalstu saņēmēju lokā iekļaut arī vientuļos pirmās un otrās grupas invalīdus, taču priekšlikums atbalstīts netika.

Kā norādīja departamenta pārstāvis, noteiktais ienākumu slieksnis, uz kura balstoties piešķir iespēju saņemt ēdināšanas pakalpojumus, ir pietiekoši augsts un lielākā daļa šo grupu invalīdi jau tāpat var iekļauties pakalpojuma saņēmēju vidū.

Finansējuma piešķiršanu otrdien atbalstīja Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja, taču to vēl vērtēs Rīgas dome.