Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pašvaldības līdzfinansējums – trīs rajonu iedzīvotājiem

PIESLĒGUMI. SIA Rīgas ūdens mājaslapā publicētas to rajonu, kuros īstenots projekts Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta, kartes. Precīzākas adreses tiks publicētas tad, kad tiks uzsākti pieslēgumu būvdarbi vispirms Mārupē (Rīgas pilsētas administratīvā teritorija), pēc tam Katlakalnā un Bolderājā. Rajonu shēmas un ielu sarakstu var izpētīt uzņēmuma mājaslapā: https://www.rigasudens.lv/aktuali/ informacija-par-pasvaldibas-lidzfinansejumu-pieslegumiem/ © Ekrānšāviņš no avīzes

Pieteikties Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumam nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai var triju Latvijas galvaspilsētas rajonu iedzīvotāji. Tā ir atbilde uz Neatkarīgajā saņemtajiem jautājumiem, kāpēc līdzfinansējumu nevar saņemt daudzviet citur Rīgā.

Kur līdzfinansēs

Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem līdzfinansējumu var saņemt to rajonu iedzīvotāji, kuros Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta ietvaros ir izbūvētas centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas ar atzariem līdz zemesgabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai - Mārupē (Rīgas administratīvajā teritorijā), Katlakalnā un Bolderājā.

Ekrānšāviņš no avīzes

Pieteikšanās tiks nodrošināta pa rajoniem - sākot ar Mārupes rajonu (Rīgas pilsētas administratīvā teritorija), turpinot ar Katlakalna un Bolderājas rajoniem. Informācija par pieteikšanos (tajā skaitā nekustamo īpašumu saraksts) tiks publicēta šā gada 1. ceturksnī SIA Rīgas ūdens un Rīgas domes mājaslapās, kā arī papildus veikta iedzīvotāju informēšana masu saziņas līdzekļos.

Pašlaik uzņēmuma mājaslapā ir informācija par adresēm, kurās īstenots minētais Eiropas līdzfinansētais projekts, taču pieslēgšanās tiks organizēta nevis visā rajonā uzreiz, bet pa posmiem. Un konkrētajos posmos iekļautās adreses tiks publicētas pakāpeniski, kā solīts, šā gada 1. ceturksnī.

Ekrānšāviņš no avīzes

Kā un kad pieteikties un ko kompensē

Pašvaldības uzņēmums Rīgas ūdens informē par secību, kādā tiek organizēta pieteikšanās pašvaldības līdzfinansējumam:

Pieteikšanās par pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensēšanu (attiecas uz pieslēgumiem, kuri ir jau ierīkoti un nodoti ekspluatācijā).

Ja nekustamajam īpašumam atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir ierīkots pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai un izbūvētie inženiertīkli līdz 2017. gada 29. decembrim ir pieņemti ekspluatācijā (saņemta Rīgas pilsētas būvvaldes atzīme par būvdarbu pabeigšanu), SIA Rīgas ūdens aicina līdz šā gada 1. martam iesniegt uzņēmuma Klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 49/53 iesniegumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai par nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanu.

Ja pieslēguma būvniecības darbi saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienā ir uzsākti, bet pieslēgums nav nodots ekspluatācijā, pieteikums iesniedzams triju mēnešu laikā no pieslēguma ekspluatācijā nodošanas dienas, bet ne vēlāk kā līdz 2018. gada 31. decembrim. Precīzāka informācija - Rīgas domes saistošajos noteikumos Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par šādiem pieslēguma projektēšanas darbiem, būvdarbiem un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli: projektēšana: topogrāfiskā plāna izstrāde, būvju situācijas plāna vai inženiertīklu situācijas plāna izstrāde; apliecinājuma kartes izstrāde; inženiertīkla pievada novietojuma plāna izstrāde; būvdarbi: ūdensvada ievada un kanalizācijas izvada izbūve; kanalizācijas izvada izbūve; mēraparāta mezgla izbūve; ūdens patēriņa uzskaites akas izbūve; kanalizācijas skatakas izbūve; uzmērīšana.

Piemēram, ja topogrāfiskais plāns jau ir izstrādāts, tad ieteicams iepriekš precizēt SIA Rīgas ūdens, vai šis plāns ir derīgs.

Kam piešķir līdzfinansējumu

Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts fiziskai personai. To piešķir, ja iesniedzēja nekustamais īpašums atrodas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā - iepriekš norādītajos rajonos; nekustamā īpašuma sastāvā ir ekspluatācijā nodota dzīvojamā māja; līdz zemesgabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta ietvaros ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari; iesniedzēja īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu, kura pieslēguma būvniecībai pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, ir nostiprinātas zemesgrāmatā; nav parādu par SIA Rīgas ūdens sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem.

Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir arī tām fiziskām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecību līdz Rīgas domes saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai 2017. gada 29. decembrim.

Kāds ir pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pieslēgumu būvniecībai kārtējā kalendāra gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

100% apmērā: personai ar 1. vai 2. invaliditātes grupu; personai ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu; politiski represētai personai; personai, kurai pirmās vai otrās pakāpes radinieks, aizbildnībā vai aizgādnībā esoša persona, ir ar 1. invaliditātes grupu, un tā ir deklarēta konkrētajā dzīvesvietā;

Pārējiem - 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1200 eiro (ja tiek būvēts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai); 60% apmērā, ja tiek būvēts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, bet ne vairāk kā 1700 eiro.

Kādi dokumenti jāiesniedz

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, iesniedzējs paziņojumā norādītajā termiņā iesniedz SIA Rīgas ūdens pieteikumu, kurš sastāv no šādiem dokumentiem:

• Iesniegums (tas atrodams internetā: https://likumi.lv/ta/id/296135-par-rigas-pilsetas-pasvaldibas-lidzfinansejumu-nekustama-ipasuma-pieslegsanai-centralizetajai-kanalizacijas-un-udensapgades);

• invaliditāti, represētā statusu apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot oriģinālu;

• apliecinājuma kartes I daļa (ja tāda ir)

ar Rīgas pilsētas būvvaldes atzīmi par būvniecības ieceres akceptu;

• topogrāfiskais plāns (ja tāds ir), kura derīguma termiņš beidzas ne ātrāk kā trīs mēnešu laikā no pieteikuma iesniegšanas dienas;

• zemes robežu plāna kopija, kurā ir atzīmēta vēlamā pievienojuma vieta iesniedzēja īpašumā esošajai kanalizācijas sistēmai vai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

Papildu informāciju var saņemt

Papildu informāciju par pieteikšanos pašvaldības līdzfinansējumam var saņemt SIA Rīgas ūdens Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Brīvības ielā 49/53, LV-1010, tālrunis uzziņām: 80002122, e-pasts: klienti@rigasudens.lv.