Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vīrietis ierodas policijas iecirknī, bet aizmirst no kabatām izņemt narkotikas

© Valsts policija

Pagājušā gada oktobrī Valts policijas Rīgas reģiona Latgales iecirkņa likumsargi saņēma informāciju no kādas sievietes, par to, ka civilvīrs viņu piekāvis.

Ierodoties notikuma vietā - abu personu mājoklī, policija guva apstiprinājumu iepriekš saņemtajai informācijai. Skaidrojot notikušā apstākļus, tika noskaidrots, ka viņu vidū bijis strīds, kā rezultātā vīrietis nodarījis miesas bojājumus sievai.

Saistībā ar šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126.panta pirmās daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Šī kriminālprocesa ietvaros 1967. gadā dzimušajam vīrietim regulāri bija jāatzīmējas policijas iecirknī.

7.februārī, ierodoties policijas iecirknī uz kārtējo atzīmēšanos, likumsargi ievēroja, ka pie vīrieša atrodas aizdomīgs pulverveida maisījums, kas, iespējams, varētu būt narkotiskās vielas. Vīrietis nekavējoties tika aizturēts un aizdomīgajai vielai nozīmēta ekspertīze.

Ekspertīzes rezultātā noskaidrojās, ka izņemtā viela ir aptuveni 13 grami heroīna un ciklopropilfentanila.

Saistībā ar šo noziegumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta otrās daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu, mantiskiem noziegumiem un miesas bojājumu nodarīšanu.