Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņa slimnīcas teritorijā būs jauna piecstāvu ēka

© F64

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusa otrajā kārtā taps jauna ēka, kurai plānoti pieci virszemes stāvi un pagrabstāvs, telpu platībai kopumā sasniedzot aptuveni 37 000 kvadrātmetru, informēja slimnīcas pārstāve Zane Siliņa.

Viņa teica, ka VM pārstāvji iepazīstināti ar PSKUS A korpusa otrās kārtas ēkas būvprojekta izstrādes gaitu un principiālajiem risinājumiem, kas paredz ēkā izvietojamo struktūrvienību apjoma parametrus un to orientējošo izvietojumu ēkā.

Siliņa pavēstīja, ka jaunajā ēkā tiek paredzēts Neatliekamās palīdzības centrs, Operāciju bloks ar 15 operāciju zālēm, Sievietes un bērna veselības klīnika, Intensīvās terapijas nodaļa, Neiroloģijas klīnika ar telpām Insulta vienībai, kā arī ķirurģijas profila nodaļas.

Kā ziņots, patlaban norit konkurss par PSKUS A korpusa otrās kārtas būvdarbu veikšanu, un iepirkuma prognozētā līgumcena ir 56 589 000 eiro.

Konkurss sākotnēji izsludināts 9.februārī ar pieteikumu iesniegšanas termiņu marta sākumā, bet vēlāk veikti grozījumi un tagad savus piedāvājumus ieinteresētie būvnieki var iesniegt līdz 26.marta plkst.10.

Tāpat vēstīts, ka pērn septembrī PSKUS noslēdza līgumu ar SIA "Sestais stils" par A korpusa otrās kārtas būvprojekta izstrādi un būvdarbu autoruzraudzību. Kā aģentūru LETA informēja slimnīcā, atbilstoši iepirkumā iesniegtajam finanšu piedāvājumam noteiktā līgumcena ir 2 580 017 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Īstenojot jauno būvniecību un infrastruktūras attīstību, slimnīca plāno veikt jaunā korpusa otrās kārtas būvniecību aptuveni 37 000 kvadrātmetru platībā. Jaunā korpusa otrās kārtas ēkai jāatbilst modernas, daudzfunkcionālas universitātes līmeņa slimnīcas prasībām, kas ir ilglaicīga, ērta personālam un pacientiem, energoefektīva un Latvijas apstākļiem ekonomiski saprātīgi uzbūvējama un apkalpojama.

Jaunā A korpusa pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 2017.gada 29.martā un atklāta pacientiem 1.jūnijā. Ēkā pabeigti celtniecības darbi 29 948 kvadrātmetru platībā, kur izbūvēti četri virsstāvi ar paaugstinātu izbūvi divu stāvu līmenī, un divi pazemes stāvi ar savienojošiem tuneļiem uz blakus esošajām būvēm. Līguma ietvaros uzcelta arī atsevišķa ēka - energobloks, kā arī izbūvēts lietus notekūdeņu kolektors, pazemes un virszemes komunikācijas. Jaunajās telpās atrodas poliklīnika, pacientu plānveida uzņemšana, laboratorisko analīžu nodošanas kabinets, apvienotā laboratorija, sterilizācija, internās medicīnas dienas stacionārs, nefroloģijas, endokrinoloģijas un reimatoloģijas, otorinolaringoloģijas, uroloģijas, gastroenteroloģijas nodaļas, kā arī endoskopijas un diagnostiskā radioloģija.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.