Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Čiekurkalnā taps liela puķu dobe Latvijas karoga krāsās

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Sestdien, 28.aprīlī no pulksten 10.00 līdz 14.00 Čiekurkalna attīstības biedrība aicina apkaimes iedzīvotājus piedalīties Lielajā talkā. Tās laikā pie Vairoga un Gaujas ielas krustojuma esošajā zemes laukumā tiks izveidota īpaša 10 m x 5 m liela puķu dobe, kurā tiks iestādīti vairāki simti ziedu un augu Latvijas valsts karoga proporcijās un krāsās. Tas būs Čiekurkalna veltījums Latvijas simtgadei, kurš priecēs acis vēl vairākus gadus.

Vienlaikus ar 50 m2 lielās puķu dobes izveidi laukumā tiks izvietots informatīvs stends ar Čiekurkalna apskates objektiem un ērts parka soliņš, kur gājējiem atpūtināt kājas un pakavēties pie skaistās ziedu rotas.

Rūpējoties par Čiekurkalna apzaļumošanu un vēsturiskās priežu audzes atjaunošanu, talciniekiem būs iespēja bez maksas saņemt un iestādīt apkaimē kādu no 100 priežu stādiem.

Čiekurkala attīstības biedrība būs parūpējusies, lai talka būtu arī kā kopienu saliedējošs pasākums un darbs sagādātu prieku. Talkotājus uzmundrinās dzīvā mūzika un sadziedāšanās, pusdienās sildīs dzērieni un īpašā talkas zupa no ugunskura. Biedrība visiem nodrošinās darba cimdus, darba rīkus, kā arī būs sarūpējusi oficiālos Lielās talkas atkritumu maisus, taču aicina ikvienu pēc iespējas ņemt līdzi savus darba rīkus - lāpstas un grābekļus, kā arī ģērbties atbilstoši laika apstākļiem!

Talkas vieta ir reģistrēta un norādīta Lielās talkas organizatoru mājas lapā www.talkas.lv. Talcinieki tiek gaidīti šeit no pulksten 10.00. Vairāk informācijas par Lielo talku Čiekurkalnā iespējams gūt biedrības lapā internetā www.ciekurkalns.lv .