Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vecākiem Rīgā: Dārziņš var aiziet gar degunu

© F64

Vecākiem, kuri pieteikuši bērnu kādā no Rīgas dārziņiem un norādījuši 3. septembri kā vēlamo laiku mācību uzsākšanai pirmsskolā, ir pēdējais brīdis pārskatīt pieteikumu. Datums «3. septembris» jāizlabo uz «1. septembris».

It kā ir loģiski, ka vecāki izlēmuši - bērns uz dārziņu dosies pirmdien, 3. septembrī, nevis sestdien, 1. septembrī. 2018./2019. mācību gadā 1. septembris ir sestdiena. Taču tāda precizitāte var kaitēt, jo mainīsies vieta rindā uz dārziņu. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde vērš uzmanību, ka no 1. maija līdz 31. augustam, veidojot pretendentu sarakstus jaunajam mācību gadam, tiks uzaicināti bērni, kuriem vēlamais mācību uzsākšanas laiks norādīts līdz 1. septembrim. Proti, datumu izvērtē dators, un mākslīgais intelekts nevadīsies pēc vecāku loģikas, ja iesniegumā ir norādīts 3. septembris.

Vecākiem līdz bērna iekļaušanai pretendentu sarakstā ir tiesības mainīt vēlamo mācību uzsākšanas laiku. Tā kā 1. maijā sākas grupu komplektēšana Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, tad Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina vecākus pārskatīt bērnu reģistrācijas pieteikumus pašvaldības bērnudārzos un nepieciešamības gadījumā aktualizēt kontaktinformāciju, vēlamo mācību uzsākšanas laiku un citus būtiskus datus. Rīgas pašvaldības pirmsskolas iestādēs bērnus no rindas iekļauj audzēkņu sarakstā, ja bērniem līdz attiecīgā gada 1. septembrim vai saraksta sastādīšanas dienai ir apritējis pusotrs gads, ja pašvaldības izglītības iestādē uzņemšanas vecums ir no pusotra gada.