Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zaķusalas televīzijas tornī par godu 4.maijam pacelts valsts karogs

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Šodien Zaķusalas televīzijas tornī par godu 4.maijam tika pacelts 3x6 metru liels valsts karogs, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) Mārketinga daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Atšķirībā no trīs iepriekšējām reizēm, šogad tik pat lieli karogi plīvos arī LVRTC torņos Valmierā, Cesvainē, Daugavpilī un Rēzeknē. Savukārt valsts simtajā dzimšanas dienā, novembrī, dažāda izmēra karogi plīvos 20 Latvijas augstākajos torņos Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē.

Plānots, ka Zaķusalas tornī karogs plīvos līdz saulrietam, bet Cesvaines, Valmieras, Rēzeknes un Daugavpils torņos, ja laika apstākļi ļaus, karogi būs līdz 7.maijam.

Karogus izvietos vairāk nekā 200 un 300 metru augstumā, kur vides un vēja ietekme pat šķietami mierīgā dienā var būtiski atšķirties no uz zemes esošajiem apstākļiem, tāpēc karogi ir darināti no īpaši izturīga materiāla.

Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Visi četri ārpus galvaspilsētas esošie torņi ir 202 metru augsti un ir augstākie torņi Latvijā. Zaķusalas tornis ir 368 metrus augsts, savukārt Cesvaines torņa karoga masts ir augstāks par Zaķusalas TV torņa karoga mastu, jo pats tornis atrodas teju 200 metrus virs jūras līmeņa. Vienlaikus Cesvaines torņa smaile, kas atrodas 398 metrus virs jūras līmeņa, ir arī augstākais punkts Baltijā.

Zaķusalas televīzijas tornī pirmo reizi karogu pacēla 2014.gadā, svinot LVRTC dibināšanas deviņdesmito gada dienā.