Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Puķu raksti Rīgas centrā

RAKSTI. Rīgas dārzos, parkos un skvēros ar vasaras puķēm tiks apstādītas dobes vairāk nekā 3000 kvadrātmetru platībā, bet dobēs, ziedu piramīdās, ziedu grozos un vāzēs kopumā tiks iestādītas vairāk nekā 70 tūkstoši vasaras puķu © F64

Pēc ekonomiskās krīzes taupības režīma Rīgas dārzos un parkos jau vairākus gadus uzzied skaistas puķu dobes.

Tās veidotas ar nolūku izstāstīt stāstu. Piemēram, pērn un šogad SIA Rīgas meži dārznieki veido puķu rakstus par godu Latvijas simtgadei.

Šajā pavasarī dobē pie Brīvības pieminekļa uzziedēja pērn rudenī stādītās sīpolpuķes, dobei dots nosaukums Ziedošais simtgades pavasaris. Aizvadītajā nedēļā SIA Rīgas meži dārznieki iestādīja divas lielākās un krāšņākās vasaras puķu paklājdobes Rīgas centrā - dobi pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas un dobi Esplanādē, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas stūrī. Abas dobes veidotas latvju rakstu un spēka zīmju formā. Tās var apbrīnot garāmejot, bet vislabāk puķu raksti skatāmi no augstuma, un to var izdarīt, uzbraucot viesnīcas Radisson Blu Latvija augšējā stāvā.

SIA Rīgas meži informē, ka dārznieki ierīkos gandrīz 50 krāšņus vasaras ziedu objektus - dobes, ziedu vāzes, grozus un piramīdas Jēkaba laukumā, Pils laukumā, Līvu laukumā, Kanālmalas apstādījumos, Vērmanes dārzā, Ziedoņdārzā, Kronvalda parkā, Esplanādē un pie Brīvības pieminekļa, kā arī Uzvaras parkā un Arkādijas parkā Pārdaugavā, Zemitāna laukumā, rekonstruētās K. Barona ielas ziedu vāzēs, Ziemeļblāzmas parkā, Mežaparkā, Spīķeru kvartālā un citās Rīgas apkaimēs.