Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uz laiku apturēta Pārdaugavas torņu būvniecība

© f64

Nekustamā īpašuma attīstītāja AS "Towers Construction Management" uz laiku apturējusi daudzfunkcionālā kompleksa "Z-Towers" būvniecību.

Plašāku informāciju "Towers Construction Management" sola sniegt šīs dienas laikā.

Būvdarbu ģenerāluzņēmēja SIA "Merks" pārstāve Liene Meklere-Kutsare aģentūrai LETA sacīja, ka būvdarbi šonedēļ ir apturēti, bet nav pārtraukti.

""Towers Construction Management" ir privāts pasūtītājs un līguma konfidencialitātes dēļ plašāku informāciju par to sniegt nevaram. "Merks" kā ģenerāluzņēmējs "Z-Towers" objektā ir pildījis un pildīs visas savas saistības un veiks visus norēķinus ar apakšuzņēmējiem par objektā paveiktajiem darbiem saskaņā ar noslēgtajiem sadarbības līgumiem," sacīja Meklere-Kutsare.

"Merks" pārstāve piebilda, ka uzņēmums cer būvdarbus atsākt pēc iespējas ātrāk, taču pagaidām "Merks" rīcībā nav informācijas, kad tas varētu notikt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada jūnijā "Towers Construction Management" noslēdza līgumu ar būvfirmu SIA "Merks" par daudzfunkcionālā kompleksa "Z-Towers" būvniecības pēdējā posma veikšanu, kompleksa labiekārtošanu un objekta nodošanu ekspluatācijā.

Līgumā minētā summa ir 36 miljoni eiro, bet kopējais investīciju apjoms ir ap 200 miljoniem eiro. "Z-Towers", kas atrodas Rīgā, Raņķa dambī 30, būs lielākais daudzfunkcionālais projekts Latvijā un tā nodošana ekspluatācijā ir paredzēta 2018.gada otrajā pusē. Būvnieks "Z-Towers" būvniecības katram posmam tiek izraudzīts atsevišķi.

"Z-Towers" kompleksa ģenerālbūvuzņēmēja "Merks" darbība, sākot ar 2017.gada jūniju, iekļāva Ziemeļu torņa dzīvojamās platības apjoma būvi (197 dzīvokļi), Dienvidu torņa biroju un komercplatību (22 500 kvadrātmetri) izbūves darbus un teritorijā esošās parku platības (3500 kvadrātmetri) labiekārtošanu.

Kopējā kompleksa platība ir 97 500 kvadrātmetri. "Podium" daļā kompleksa klientiem un viesiem tiks piedāvāti dažāda veida ēdināšanas un cita veida pakalpojumi, tajā skaitā fitnesa klubs ar 25 metrus garu peldbaseinu. Kompleksā ietilps arī pazemes autostāvvieta ar vietām 650 automašīnām.

LETA jau ziņoja, augstceltņu projekta pirmā posma darbus - pazemes daļas un nulles cikla izbūvi - veica Austrijas kompānija "Strabag", bet kā projekta attīstītājs darbojās SIA "Z Towers". Gan šis uzņēmums, gan "Towers Construction Management" pieder ar starptautisko kompāniju "SPI Group" saistītiem uzņēmumiem.

"Z-Towers" kompleksa apdares darbus veica "RERE grupa".

"SPI Group" ir starptautisks uzņēmums, kas pieder Krievijas multimiljonāram Jurijam Šefleram un darbojas daudzās Eiropas valstīs. Grupas sastāvā ietilpst arī "Latvijas balzams".