Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Neviena nepamanīts no dārziņa Rīgā aiziet 4 gadus vecs bērns

© REUTERS/ SCANPIX

Lai gan jau vairākkārt sabiedrība mudināta rūpēties ne vien par savu, bet arī svešu bērnu drošību, kārtējo reizi nākas ziņot par gadījumu, kad neviena nepamanīts četrus gadus vecs bērns Rīgā viens pats mērojis ceļu uz mājām.

Par atgadījumu, kad četrus gadus vecais puisēns neviena nepamanīts aizgājis no Rīgas 262.bērnudārza un mērojis 1.5 km garo ceļu uz mājām Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma" pastāstīja viņa māsa.
Mēs bijām riktīgi šokēti!

"Mamma viņu astoņos aizveda uz bērnudārzu un ap 11 viņš jau bija mājās! Mēs bijām riktīgi šokēti! Ko viņš te dara? Un es pavaicāju, kā tu tiki? Viņš saka - es atnācu,” par notikumiem žurnālistiem pastāsta bērna māsa Sandra.

Konkrētais bērnudārzs, no kura puika neviena nepamanīts aizgājis, atrodas Lubānas ielā 127. Ceļš uz mājās ir teju pusotru kilometru garš, turklāt, lai to veiktu zēnam divās vietās bija jāšķērso iela.

Puisēna māsa neslēpj sašutumu par notikušo. "Viņi ir bezatbildīgi! Nevar bērnu tā vienkārši pazaudēt," norāda sieviete.

Tikmēr Rīgas 262.pirmskolas izglītības iestādes pienākumu izpildītāja Rīgas 262. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja pienākumu izpildītāja Oļesja Bogomola komentējot notikušo norāda, ka audzinātāja nespēj paskaidrot, kā tas gadījies, ka zēns neviena nepamanīts pametis izglītības iestādi. Brīdī, kad bērns aizgājis, notikušas nodarbības ārā, bija dziedāšana, visi piedalījās, arī konkrētais puisēns bijis uz vietas. "Kurā momentā zēns aizgāja, audzinātāja nespēja skaidrot. Esam arī ar bērniem pārrunājuši, ka ir jāziņo, ja viens vai otrs dodas prom no laukumiņa," stāsta bērnudārza vadītāja.

Uzreiz pēc notikušā apsekota arī bērnudārza teritorija, vēsta "Panorāma". Zināms arī, ka puisēna vecāki pēc notikušā uzrakstījuši iesniegumu policijā, kā arī nolēmuši, ka vasarā bērns uz šo izglītības iestādi netiks vests.

AVOTS: LTV "Panorāma"; lsm.lv