Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mežaparka estrāde – atvērta visiem un aicina svinēt

INTERESĒ. Zinot, ka cilvēkus interesē, kā izskatās Mežaparka Lielā estrāde, Rīgas domes Īpašuma departaments piedāvā iespēju šo Latvijas iedzīvotājiem nozīmīgo vietu apmeklēt bez maksas – šodien un rīt laipni gaidīti gan pasākumā #EsiPirmais Mežaparka Lielajā estrādē, gan nesteidzīgā pastaigā ceturtdien © Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien un rīt ikviens var apmeklēt pasākumus Mežaparka Lielajā estrādē bez maksas. Rīt no pulksten 12 līdz 18 ikvienam būs iespēja klātienē izstaigāt un iepazīties ar Mežaparka Lielajā estrādē paveiktajiem būvdarbiem un iespaidīgajām pārmaiņām.

Šovakar pasākuma dalībniekus gaidīs programmā nepieteikts pārsteigums, kādu to prot sagādāt Latvijā pazīstama un savulaik ļoti populāra ansambļa dalībnieki. Viens no viņiem mērojis tālu ceļu uz Rīgu.

Mežaparka estrāde tika pārbūvēta 13 mēnešos - tas ir noticis neticami ātri. Vērienīgākās izmaiņas vēl tikai gaidāmas - tiks uzbūvēta jauna skatuves zona, bet tas tiks paveikts turpmākajos pāris gados. Tagad rīdzinieki tiek gaidīti pasākumā #EsiPirmais Mežaparka Lielajā estrādē, lai aplūkotu to pirms XXVI Vispārējiem latviešu dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Šodien no pulksten 18 līdz pat saulrietam Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies dažādas aktivitātes un muzikāli priekšnesumi.

Skatītājiem un klausītājiem vietu pietiks, jo Mežaparka estrādē tagad ir 30 557 sēdvietas. Viesus sagaidīs orķestris Rīga. Pirmo deju uz atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes skatuves izdejos TDA Dzintariņš un Dancis, bet pirmo dziesmu izdziedās jauniešu kamerkoris Kamēr. Klausītājus priecēs dziedātājas Ieva Akurātere un Marija Naumova, komponists Mārtiņš Brauns, kura komponētā dziesma Saule, Pērkons, Daugava pirmoreiz ir izvēlēta par citas valsts (Katalonijas) himnu. Būs arī TV šovu dziedošie uzvarētāji Dināra Rudāne un Arturs Gruzdiņš. Svētku koncerta noslēgumā vasaras saulgriežus ieskandēs Iļģi.

Savukārt aktīvākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties balss spēlē DzieDot, spēlē Atzīsties mīlestībā Latvijai, izzināt latvju zīmes, darboties bērnu radošajā istabā un izmēģināt spēkus konkursos. Tiek solītas arī pārsteiguma balvas, būs iespēja iegādāties XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku suvenīrus, īpašus amatnieku darinājumus un kārumus.

Ceturtdien, 21. jūnijā, Lielā estrāde būs atvērta pulksten 12. Apmeklētāji varēs apskatīt plašo skatītāju lauku un atjaunoto estrādi, izmēģināt, kā uz tās skan balss, nobaudīt atspirdzinājumus un uzkodas līdz pat pulksten 18. Teritorija ir iežogota, un vārti tiks slēgti gan pirms pulksten 12, gan pēc pulksten 18.