Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aizbrauc, novērtē grandiozās Mežaparka estrādes pārmaiņas!

© f64

Diemžēl izbaudīt emocionālo saviļņojumu Dziesmusvētku koncerta ģemerālmēģinājumā vai noslēguma pasākumā varēs nebūt ne visi, kuri to ir vēlējušies. Kā zināms, milzīgās ažiotāžas dēļ kārotās biļetes savā īpašumā ieguva tikai retais. Taču, lai grandiozo rekonstrukciju varētu klātienē novērtēt ikviens interesents, šodien līdz pat sešiem vakarā visiem ziņkārīgajiem ir iespēja bez maksas apmeklēt atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi un klātienē apskatīt paveiktos būvdarbus un iespaidīgās pārmaiņas.

Iespēju aplūkot atjaunoto estrādi un būt pirmajam pasākumā "#Esi Pirmais Mežaparka Lielajā estrādē", jau vakar vakarā izmantoja liels skaits rīdzinieku un pilsētas viesu. Svinīgais estrādes atvēršanas pasākums norisinājās līdz pat saulrietam, un viens no goda viesiem bija leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" dalībnieks Armands Birkens. Atgādināsim, ka "Čikāgas piecīšu" pirmā uzstāšanās Mežaparkā Lielajā estrādē notika pirms trīsdesmit gadiem - 1989.gada vasarā. Pasākumu, ko ielīgoja postfolkloras grupa "Iļģi", apmeklēja arī Deju svētku mākslinieciskie vadītāji un Dziesmu svētku virsdiriģenti. Pasākumu kuplināja arī dziedātāja Ieva Akuratere, kuras skandētā dziesma "Manai tautai" uzvarēja pirmajā Latvijas Radio dziesmu aptaujā "Latvijas likteņdziesma". Pasākumā ikviens interesents varēja iepazīties ar pirmajā estrādes atjaunošanas posmā paveiktajiem būvdarbiem. Ikviens varēja iemūžināt sevi foto stendā uz atjaunotās estrādes, iedziedāties "Swedbank" rīkotajā balss spēlē "DzieDot" un iegūt iespēju sadziedāšanās naktī virtuāli atrasties uz svētku skatuves.

Kopumā pa visām pasākuma dienām estrāde varēs uzņemt 16 500 dziedātāju, 18 174 dejotāju un vairāk nekā 80 000 skatītāju.

Jāatgādina, ka šobrīd estrāde piedzīvo savu pirmās kārtas rekonstrukciju, taču pārbūve vēl turpināsies pēc Dziesmu un deju svētkiem. Pēc pārbūves pirmās kārtas skatītāju zona ir būtiski paplašināta. Tagad tajā ir vairāk nekā 30 500 sēdvietu. Savukārt estrādes abās pusēs uz Dziesmusvētku laiku ir izveidotas īpašas koka tribīnes dziedātājiem. Tās būs īslaicīgas būves. Jāatgādina, ka kopumā pa visām pasākuma dienām estrāde varēs uzņemt 16 500 dziedātāju, 18 174 dejotāju un vairāk nekā 80 000 skatītāju.

Pēc rekonstrukcijas ir paplašināta estrādes iekštelpu teritorija. Skatītāju zonā ir iesēta zāle, kur novietoti simtiem soliņu, kā arī norādīti sektori, lai pasākuma skatītājiem būtu vieglāk orientēties plašajā estrādē. Pamatīgs darbs ieguldīts arī infrastruktūras uzlabošanā. Ārpus Lielās estrādes ir sakopta teritorija un uzstādītas norādes. Ar to palīdzību iedzīvotāji varēs ātri un ērti atrast ēdināšanas pakalpojumus, ierādītos sektorus un labierīcības. Apkārt teritorijai ir vairāki no koka darināti soli. Cilvēki ar kustību traucējumiem arī bez grūtībām varēs apmeklēt Dziesmu un deju svētkus, jo estrāde nodrošina piekļuvi pie skatītāju zonas, kā arī apmeklēt tualeti, kura ir bezmaksas.