Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Pie Deglava ielas kalna taps labiekārtotas piknika vietas

© Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" Dārzu un parku daļas Rīdzenes iecirknis pabeidzis 310 metru garas koka ietves būvniecību pie Augusta Deglava ielas kalna. Celiņš tagad savieno A.Deglava ielu ar Lielvārdes ielu, informē "Rīgas meži".

Tādējādi arī Pļavnieku iedzīvotājiem tiek nodrošināta ērta pieeja jaunajam sporta un atpūtas kompleksam pie Rīgas 84.vidusskolas.

Koka seguma celiņa (līdzīgi kā SIA "Rīgas meži" apsaimniekotajos dabas parkos, purvos, piejūras kāpās u.c.) risinājums izvēlēts, jo pastāvīgu asfaltētu vai bruģētu gājēju celiņu šeit izbūvēt nedrīkst vēl apmēram 4 gadus. Ietve tika būvēta no SIA "Rīgas meži" kokzāģētavā "Norupe" sagatavotajiem kokmateriāliem.

Jau pirmajās dienās novērota ļoti intensīva iedzīvotāju plūsma pa jaunuzcelto koka ietvi, kas liecina, ka 2,4 metru platais celiņš kļuvis par ilgi gaidītu savdabīgu "tiltu" divu visapdzīvotāko Rīgas apkaimju - Pļavnieku un Purvciema - iedzīvotājiem.

Plānots, ka plašā teritorija līdzās rekultivētajam Deglava ielas kalnam, kur kādreiz atradās izgāztuve, vēl šopavasar tiks labiekārtota ar 15 piknika vietām, ar laiku papildinot tās ar skaistiem koku un krūmu stādījumiem. Iecerēts, ka papildus dekoratīvajai funkcijai tie dos arī praktisku labumu - radīs aizvēju vējainās un veldzējošu ēnu saulainās un karstās dienās.

Pagājušajā gadā bijušās Deglava ielas izgāztuves vietā - starp visapdzīvotākajiem Rīgas mikrorajoniem - Purvciemu un Pļavniekiem - tika izveidots pilsētā lielākais atpūtas parks. Tas ir lielākais sporta komplekss zem klajas debess ne tikai Rīgā, bet visā Baltijā. Sporta un atpūtas zona pašlaik aizņem sešus hektārus, bet kopējā Deglava ielas rajonā izveidotā parka platība ir 25 hektāri. Šeit ir hokeja, basketbola, futbola laukumi, laukumi skrituļslidošanai un skrituļdēļiem, tāpat arī atvēlēta vieta fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā. Aprīkotas ģērbtuves, sakopti celiņi, soliņi atpūtai, uzstādīts jauns apgaismojums, nodrošināta apsardze. Pašiem jaunākajiem rīdziniekiem izveidoti rotaļu laukumi, kas paredzēti dažādu vecumu bērniem.

Bet šoziem kalns, kura augstums sasniedz aptuveni 35 metrus, jau tika atvērts ziemas izpriecu cienītājiem. Tiesa, no kalna bija iespējams vizināties vien tad, kad ārā valdīja stabils sals, lai nebojātu pagaidām trauslo rekultivētā kalna grunts virskārtu.