Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Ķīpsalā piestās miljonu vērtais Betmena auto

© Publicitātes foto

No 7. līdz 9. aprīlim Baltijā lielākajā autotūninga šovā Auto Exotica 2017 Ķīpsalā varēs apskatīt miljonu vērto betmobili, ar kuru var izbraukt pilsētas ielās.

Auto Exotica 2017 aplūkojamais Batmobile ir tapis Skandināvijā un radīts pēc Tima Bērtona 1989. gada supervaroņu filmas Batman redzamā spēkrata parauga. Šis ir pirmais betmobilis, kas ir identiska mēroga un reāli funkcionējošs auto. Projekta autors ir zviedrs Leifs Garvins, kuram ideja par šādu auto tapa uzreiz pēc minētās kinofilmas noskatīšanās tālajā 1989. gadā. Tomēr pie idejas realizācijas viņš ķērās tikai desmit gadu vēlāk, kad satika līdzīgi domājošo somu Villi Tikanenu. Lai izgatavotu īstu betmobili, abiem vīriem vajadzēja 20 000 darba stundu. Visi virsbūves parametri un formas tika noņemtas no kinofilmas oficiālā mēroga modelīša un realizētas dabiskajā mērogā. Virsbūves paneļi ir izgatavoti no jaunās paaudzes kompozītmateriāla oglekļa šķiedras, ko izmanto arī superauto ražotāji savu bolīdu konstrukcijā.

Betmobilis nav mulāža, bet gan reāli funkcionējošs automobilis, ar kuru īpašnieks mēdz izbraukt pilsētas ielās. Šim nolūkam Leifs Garvins ir pašūdinājis pat Betmena tērpu, lai ar 550 zirgspēku jaudīgā V8 dzinēja auto pilnībā iejustos supervaroņa tēlā. Projekta autors aprēķinājis, ka viņam šā betmobiļa radīšana izmaksājusi veselu miljonu eiro.