Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

PIEDALIES: Rīgā aicina uz Vispasaules publiskās adīšanas akciju

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Šodien no plkst. 14.00 līdz plkst.17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) ikviens interesents ir laipni aicināts piedalīties Vispasaules publiskās adīšanas akcijā, kas šajā datumā norisinās visā pasaulē.

Publisko adīšanas dienu jeb World Wide Knit in Public Day pasaulē atzīmē kopš 2005. gada. Lai gan adīšana ir nodarbe, ko parasti veic vienatnē, kad koncentrējoties tikai uz adījumu, var atslēgties no ikdienas problēmām, tomēr vienu reizi gadā ikviens adītājs aicināts iziet ārā no savas ierastās adīšanas vides un atrast sev līdzīgos Vispasaules Publiskās adīšanas pasākumā.

Varbūt tieši šajā pasākumā jūs satiksiet savus kaimiņus vai attālas paziņas, par kuriem nemaz nenojautāt, ka viņi ada. Vairāk par publisko adīšanas dienu lasāms adītāju mājaslapā: https://www.wwkipday.com/

Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņš "Dzintras Dzīpariņi" Vispasaules publiskajā adīšanas dienā piedalās jau trešo gadu, katrreiz neaprobežojoties tikai ar adīšanu vien, bet aicinot šajā akcijā iesaistīties arī citu rokdarbu pratējus. Tā arī šogad plānots gan adīt, gan tamborēt, gan izšūt.

Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

10. jūnijā plkst.14.00 pasākumu sāksim ar izstādes "Adām mazuļiem" atklāšanu Klusajā lasītavā, kurā būs aplūkojami jau gatavie darbi, kas tapuši, piedaloties akcijā "Sirds siltuma darbnīca". Akcijas "Sirds siltuma darbnīca" aicinājums ir adīt un tamborēt zeķītes, cepurītes, sedziņas un citas drēbītes priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Ikviens rokdarbu veicējs ir mīļi aicināts iesaistītes šajā akcijā, vai nu nākot uz "Dzintras Dzīpariņu" nodarbībām un sagatavojot rokdarbus šeit, bibliotēkā, vai arī uzadīto un uztamborēto atnest "Dzintras Dzīpariņu" vadītājai, RCB PLN galvenajai bibliotekārei Dzintrai Ķēniņai, ar kuras palīdzību visas mazuļiem domātās drēbītes tiks nogādātas Rīgas Dzemdību namā. Akcija "Sirds siltuma darbnīca" nekad nebeidzas - visa gada garumā ikviens aicināts iesaistīties!

Pēc tam, kad būsim atklājuši izstādi "Adām mazuļiem", svinīgi sāksim arī otru ilgtermiņa rokdarbu aktivitāti - linu "Goda dvieļa" rotāšanu. Gaidot Latvijas simtgadi, rokdarbu klubiņš "Dzintras Dzīpariņi" vēlas sagatavot simbolisku dāvanu Latvijai - "Goda dvieli", kura rotāšanā līdz pat 2018. gada novembrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) varēs iesaistīties ikviens bibliotēkas apmeklētājs, izšujot etnogrāfiskās zīmes uz linu dvieļa. Pirmie "Goda dvieļa" rakstu šuvēji būs Vispasaules publiskās adīšanas dienas dalībnieki.