Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Šodien ir Eiropas Valodu diena; kur iespējams piedalīties?

© olilynch/pixabay.com

Latviešu valodas aģentūra kopā ar sadarbības partneriem aicina uz ikgadējiem valodas svētkiem - Eiropas Valodu dienas pasākumiem. Eiropas Valodu diena tiek svinēta 26. septembrī visās Eiropas Savienības dalībvalstīs kopš 2001. gada.

Šodien Eiropas Valodu dienā aicinām piedalīties Eiropas valodu darbnīcās un iepazīt spāņu, franču, lietuviešu, poļu, igauņu, zviedru, itāļu, grieķu, vācu un zīmju valodu. Birojnīcā iespējams apmeklēt semināru „Emocijas valodā”, kur apbalvojumus saņems Valsts izglītības attīstības aģentūras izsludinātā konkursa „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē” laureāti. Atzinības zīmi piešķir projektiem, kas, izmantojot novatoriskas un efektīvas mācību metodes un pieejas, sekmē svešvalodu apguvi skolās, augstskolās un mūžizglītībā.

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, ko Latvijā jau trīspadsmito gadu plāno un organizē Latviešu valodas aģentūra kopā ar sadarbības partneriem. Katru gadu to atzīmē 26.septembrī, taču daudz un dažādu pasākumu Eiropā notiek gan pirms, gan pēc šī datuma. Latvijā Eiropas Valodu dienas pasākumi šogad notiek no 20. septembra līdz 30.oktobrim, bagātinot Eiropā sastopamo valodu apguves un lietošanas pieredzi, vienlaikus novērtējot un godinot latviešu valodu kā mūsu valsts valodu.

Vairāk par pasākumu programmu var uzzināt Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv. Visi pasākumi ir bez maksas.