Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Vai tavā dārzā izaudzis dižs ķirbis? Piesaki to konkursā!

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Jau divpadsmito gadu pēc kārtas oktobra beigās norisināsies "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts”. Čempionāta organizētāji, veikalu tīkls "Maxima Latvija”, aicina pieteikties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram šosezon izdevies savā dārzā izaudzēt varena izmēra ķirbi. Pieteikties čempionātam iespējams līdz 20.oktobrim.

Šī gada raženākais Latvijas ķirbis Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks noskaidrots 26.oktobrī. Iespējams šogad tiks pārspēts aizvadītajā gadā uzstādītais rekords - 404 kg smagais ķirbis, ko izaudzēja Elīza Neimane no Kurmāles pagasta, Kuldīgas novadā, ne vien iegūstot Latvijas lielākā ķirbja titulu, bet arī pārspējot visu iepriekšējo gadu uzstādītos rekordus.

"Pagājušais gads mūs visus pārsteidza - par spīti ķirbju audzēšanas nelabvēlīgajām sezonas prognozēm, Latvijas lielākā ķirbja čempionātā tika uzstādīts visu laiku smagākais rekords! Domāju, ka šis ķirbis visām ģimenēm, kas gadu no gada piedalās čempionātā, palielināja azartu pārspēt pagājušā gada rekordistu un piedalīties šajās sacensībās arī šogad,” stāsta SIA "Maxima Latvija” komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru jānorāda pieteikuma anketā. Anketa aizpildāma šeit.

Tāpat konkursam pieteikties iespējams arī zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru darba dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts””. Pieteikumā jānorāda ķirbja apkārtmērs horizontāli un vertikāli, kā arī ķirbja atrašanās vieta un tālruņa numurs. Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi.