Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Latvijas Universitātē ikviens gaidīts uz koncertu "Īstens latvietis"

© Publicitātes foto

Šodien, 11. novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst.19.00 notiks koru koncerts „Īstens latvietis", kurā ar solistiem Anci Krauzi un Daumantu Kalniņu uzstāsies sieviešu kori „Via Stella" un "Spīgo", jauktie kori „Aura" un "Vivere", kā arī vīru koris „Absolventi".

Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora „Aura" un mākslinieciskā vadītāja Edgara Vītola veidotajā koncertu ciklā „Ceļā uz Dziesmu svētkiem", tas būs jau otrais koncerts, kurš šoreiz īpaši veltīts Lāčplēša dienai un tā ideja balstīta Andreja Pumpura vārdos - "Kam spēks un drosme sirdī mīt, nav bail no pret`nieka, kas nekaunās un nebaidās, kad vajag aizstāt tautu - tas īstens latvietis, tas īstens latvietis". Koncerts ar nolūku plānots Lāčplēša dienā, lai raudzītos, cik patiesa patriotisma, cēla optimisma un dažbrīd arī smagas traģikas piesātināts ir Latvijas simtgadei veltīto Dziesmu svētku koru repertuārs.

Koncerts veidots divās daļās - pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt katra kora individuālos priekšnesumus, savukārt otrajā daļā kori apvienosies vīru, sievu un visbeidzot jauktā kora grupās, lai visā krāšņumā parādītu dziesmas vareno spēku. Koncertā tiks izdziedāta dažādu laiku brīvības cīņu tematika un cilvēka likteņa pavērsieni, kā arī neiztrūkstoši tiks apdziedāts Latvijas dabas skaistums. Koncertprogrammu veidos gan latviešu tautas dziesmu apdares, gan arī Emīla Dārziņa, Raimonda Paula, Pētera Plakida, Zigmara Liepiņa un citu latviešu komponistu patriotiskās dziesmas.

Koncertā ieeja brīva