Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Velsiešu dziesminieces odiseja Latvijā

© Publicitātes foto

Šajās dienās, 23. novembrī Berģu Kultūras namā un 24. novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis, uzstāsies velsiešu pianiste, dziedātāja un dziesmu autore Džudita Ouena.

Džuditas Ouenas dziesmās savijušies džezs, folks, souls, arī roks un popmūzika, bet kopumā viņas daiļradi raksturo dziesminieku žanra tradīcijās sakņota oriģinalitāte, inteliģence un stāstnieces talants, kas viņas sacerējumus padara par elegantām muzikālām novelēm. Koncertos dziesmas papildina mūziķes interesantie stāsti, kas klausītājus bieži vien mudina atplaukt plašā smaidā.

Latvijā māksliniece koncertēs sava pērn izdotā albuma Somebody’s Child tūres ietvaros. Pērn laikraksts The Sunday Times Culture UK šo disku nodēvēja par «vienu no 100 labākajiem 2016. gada albumiem», un līdzīgās domās bija arī laikraksta The Independent mūzikas kritiķi. Ekstravagants viedoklis bija žurnāla The Rolling Stones dāņu izdevumam, kurā par šo darbu tika rakstīts: «Labākais albums, kuru Džonija Mičela nepaguva uzrakstīt.»

Līdz šim Džudita Ouena izdevusi 11 studijas albumus un vienu labāko dziesmu izlasi. Viņas talantu augstu novērtējuši ne vien daudzu valstu klausītāji un mūzikas kritiķi, bet arī radošie sabiedrotie: džeza dīva Kasandra Vilsone, blūzmenis Kebs Mo, folkroka leģenda Ričards Tompsons un citi prominenti mūziķi. Mākslinieces skaņu un kultūrkonteksta izjūtu apliecina arī interpretācijas spēja - pat tādas simtiem reižu dzirdētas dziesmas kā Deep Purple hits Smoke On The Water vai Mungo Jerry vasarīgi bezrūpīgais šlāgeris In the Summertime Džuditas versijā iegūst pārsteidzošu skanējumu.