Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Iesaisties! Vecrīgā notiks ielu ēdiena festivāls

© Ilze Zvēra/f64

Šodien, 13.janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.

Festivāls notiks Vecrīgas sirdī - Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, iepretim Laimas pulkstenim. Šogad meistaru performanču rezultātā tiks radīti ēdieni, ko ikdienā nevar ne redzēt, ne nogaršot restorānos - festivālā šefpavāru radošums svinēs svētkus, gatavojot savu versiju par Latvijas street food, kas pārsteigs ikvienu apmeklētāju.

Izaicinājmu pieņēmuši un ēdienu apmeklētājiem gatavos 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!" un šefpavārs Artūrs Trinkūns, "Aqua Luna" un šefpavāre Madara Bataraga, "Cup&Cino" un pārstāve Inese Vīcupa, "Entresol" un šefpavārs Raimonds Zommers, "Ferma" un šefpavārs Māris Astičs, "Kolonāde. Mūsu stāsti.." un šefpavārs Ainārs Volodka, "Kuk Buk restorāns" un šefpavārs Andris Jugāns, "Martins Street" un šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, "Pagalms" un šefpavārs Kristaps Sīlis, "Restorāns 3" un šefpavārs Juris Dukaļskis, "Rocket Bean Roastery" un šefpavārs Artūrs Taškāns, "Steiku Haoss" un šefpavāri Kristaps Jauja un Andrejs Bojarčenko, "Tinto" un šefpavārs Dāvis Krūmiņš un "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā" un šefpavārs Uģis Veits.

"Pērn festivāls pirmo reizi tika rīkots godinot iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu, taču, redzot cilvēku lielo interesi arī šķietami klusākajā un aukstākajā gada sezonā, nolēmām to atkārot, tādējādi arī vēlreiz godinot gastronomijas zīmē aizvadīto gadu. Riga Street food festival ir notikums, kur pilsēta un daba nekonkurē, bet kļūst par vienlīdzīgiem elementiem piedāvātajās garšās, pasākuma iekārtojumā un atmosfērā," skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Gardēžu pasākumu papildinās dažādas restorānu aktivitātes, kā arī festivālam atbilstoša mūzika, par kuru rūpēsies DJ Eduards Švāns.