Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Par spīti laikapstākļiem, "Mežaparkā" lustīga Lieldienu sagaidīšana

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Lai arī laikapstākļi nelutināja, Lieldienās kultūras un atpūtas parkā Mežaparks valdīja liela rosība – bija gan dziesmas, gan dejas, gan rotaļas, gan radošās darbnīcas, kurās izpausties maziem un lieliem. Kā jau Lieldienās – Mežaparkā saimniekoja zaķi.

Pasākuma Nāc, nākdama, Lieldieniņa centrālie notikumi norisinājās 1. aprīlī, bet svētku ieskaņa bija jaušama no 30. marta. Piemēram, Atpūtas alejā pie Rīgas Zooloģiskā dārza interesentus priecēja amizantie Trušu karalistes iemītnieki, turpat divu dienu garumā pulcējās latviešu amatnieki un mājražotāji, piedāvājot iegādāties savu produkciju - gan dažādus našķus, gan unikālus darinājumus.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Plaša izklaides programma bija sarūpēta pašiem mazākajiem apmeklētājiem. Piemēram, Atpūtas alejā ikviens varēja nofotografēties ar Lieldienu zaķi, bet pēc tam iesaistīties zaķa un viņa palīgu spēlē Olu makšķerēšana. Bērniem bija pieejami vairāki figūru karuseļi. Darbojās arī radošā darbnīca Putnu māja, proti, ikviens pasākuma apmeklētājs varēja izgatavot putnu būrīti un paņemt to līdzi uz mājām. Līdzās darbnīcai Putnu māja savu radošo dzirksti un erudīciju varēja izpaust arī darbnīcā Meža taka. Šī aktivitāte ļāva gūt ieskatu Latvijas putnu pasaulē.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Protams, lai vasarā odi nekostu, Lieldienās nepieciešams kārtīgi izšūpoties. Par šo latviešu ticējumu nebija piemirsts - Mežaparkā bija uzstādītas divas šūpoles.

Apmeklētājiem tika piedāvāta daudzveidīga muzikālā programma, kurā Andra Kapusta un Aīdas Rancānes vadībā uzstājās populāras folkloras kopas un mūziķu grupas. Piemēram, folkloras kopa Grodi dziedāja saules un Lieldienu dziesmas, stāstīja par Lieldienu tradīcijām, veica šūpoļu izpušķošanu, apdziedāja tos, kuri šūpojās. Ar mūzikas instrumentiem - stabulēm, svilpavniekiem, dūdām un citiem - tika atainotas zemes atmodas skaņas. Savukārt ģimeņu folkloras studija Garataka aicināja apmeklētājus iesaistīties dažādās Lieldienu spēlēs un rotaļās. Koncertēja arī muzikālā apvienība Lata Donga. Šīs grupas pavadījumā skanēja dažādi tautas mūzikas instrumenti - kokles, vargani, stabules, bungas un vijoles. Muzikālajā programmā tika atskaņotas dažādu novadu dziesmas ar plašu tematiku. Ar dziesmām no jaunākā albuma Lai māsiņa rotājās apmeklētājus iepriecināja tradicionālās mūzikas grupa Tautumeitas.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Kur dziesmas, tur arī dejas - apmeklētāji tika aicināti uz lielo sadancošanos.

Lieldienu pasākuma Nāc, nākdama, Lieldieniņa, ko organizēja SIA Rīgas meži, mērķis bija Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sagādāt iespēju brīvā dabā pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Svētki, kur visas aktivitātes bija baudāmas bez maksas, bija izdevušies, to apliecināja kuplais apmeklētāju skaits un viņu līksmais noskaņojums. Pasākums tapis ar Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency