Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

35. reizi norisināsies "Toyota" Rīgas velomaratons

© f64

Šodien 11. novembra krastmalā norisināsies gada lielākais riteņbraukšanas notikums Latvijas galvaspilsētā, 35. “Toyota” Rīgas velomaratons, kurā sev piemērotāko distanci atradīs ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Iepriekšējā pieteikšanās velomaratonam noslēgsies naktī uz ceturtdienu, kamēr iespēja ātrāk izņemt dalībnieku numurus būs EXPO centrā, kas atradīsies modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Pulksten 13:30 starta šāviens tiks dots 32 kilometru garajam Tautas braucienam. Šajā distancē startēs vairāk nekā 1500 dalībnieki, kuru vidū būs gan amatieri, gan arī uzņēmumu kolektīvi, draugu kompānijas un vienkārši velomīļi. Dalībniekiem būs jāveic divi apļi.

Pirmais starts tiks dots pulksten 10:00, kad pa 11. Novembra krastmalā izveidoto apli norisināsies azartiskie bērnu braucieni. Šajā gadā visi mazie pedāļu minēji startēs ar pirmo numuru, bet pēc finiša viņus sagaida pārsteiguma balviņas.

Pulksten 11:15 sacensības uzsāks Sporta brauciena dalībnieki, kurus sagaida 64 kilometru gara distance, kas sadalīta četros 16 kilometru garos apļos pa Rīgas lielajām ielām un tiltiem. Šobrīd savu dalību sporta braucienā apstiprinājušas visas vadošās pašmāju amatieru komandas. Pastāv iespēja, ka sacensībās startēs arī kāds no Latvijas profesionālajiem velosportistiem.

Tikmēr pulksten 15:30 sāksies noslēdzošais dienas starts - “MAXIMA” ģimeņu brauciens. Šajā braucienā netiks noteikti ātrākie dalībnieki, bet tā būs unikāla iespēja ģimenēm un citiem aktīvās atpūtas cienītājiem baudīt lielisku iespēju braukt pa lielajām galvaspilsētas ielām un tiltiem. Pirmo reizi velomaratonā notiks arī skrituļslidošanas paraugbrauciens, kurā piedalīsies virkne no Latvijas labākajiem skrituļslidotājiem.

Iepriekšējā pieteikšanās “Toyota” Rīgas velomaratonam mājaslapā velo.lv noslēgsies naktī uz ceturtdienu. Tikmēr 1. un 2. jūnijā modes un izklaides centra “Rīga Plaza” 1 . stāvā pie ieejas “Ņujorka” norisināsies velomaratona expo, kura laikā būs iespēja izņemt starta numurs, kā arī iegūt noderīgu informāciju. Expo darba laiks no pulksten 10:00 - 20:00.

Papildu