Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Esi pirmais! Iedzīvotājus aicina uz Mežaparka atklāšanas pasākumiem

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien un rīt par godu Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas pirmā posma pabeigšanai notiks svinīgais pasākums "#EsiPirmais Mežaparka Lielajā estrādē", kurā visa vakara gaitā norisināsies dažādas aktivitātes un muzikāli priekšnesumi, informē Rīgas dome.

Pasākuma mērķis ir ļaut iedzīvotājiem iepazīt atjaunoto estrādes teritoriju vēl pirms XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku norises.

Pasākumu piedalīsies dziedātājas Ieva Akurātere un Marija Naumova, kā arī komponists Mārtiņš Brauns, TV šova "Izklausies redzēts" pirmās sezonas uzvarētāja Dināra Rudāne un TV šova "X faktors" pirmās sezonas Latvijā uzvarētājs Arturs Gruzdiņš

Šodien pasākumi notiks no plkst.18 līdz pat saulrietam. Viesus estrādē sagaidīs orķestris Rīga, pirmo deju uz atjaunotās estrādes skatuves izdejos TDA "Dzintariņš un TDA "Dancis", bet pirmo dziesmu izdziedās jauniešu kamerkoris "Kamēr".

Pasākumu piedalīsies dziedātājas Ieva Akurātere un Marija Naumova, kā arī komponists Mārtiņš Brauns, TV šova "Izklausies redzēts" pirmās sezonas uzvarētāja Dināra Rudāne un TV šova "X faktors" pirmās sezonas Latvijā uzvarētājs Arturs Gruzdiņš. Vakara izskaņā ielīgošanas koncertu sniegs grupa "Iļģi".

Pasākumā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar pirmajā estrādes atjaunošanas posmā paveiktajiem būvdarbiem, iemūžināt sevi atjaunotā estrādē, piedalīties "Swedbank" balss spēlē "DzieDot" un saldumu ražotāja "Laima" spēlē "Atzīsties mīlestībā Latvijai".

Kopā ar radošās apvienības "Pasaku nams" tēliem apmeklētāji varēs izzināt latvju zīmes un darboties bērnu radošajā istabā. Gan lielus, gan mazus pasākuma dalībniekus gaida plaša izklaides programma ar dažādiem konkursiem un pārsteiguma balvām, gan arī iespēja iegādāties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku suvenīrus, amatnieku darinājumus un citas lietas.

Savukārt ceturtdien, 21.jūnijā, no plkst.12 līdz 18 ikvienam būs iespēja klātienē izstaigāt un iepazīties ar Mežaparka Lielajā estrādē paveiktajiem būvdarbiem un pārmaiņām.

Ieeja pasākumos ir bezmaksas.

Kā ziņots, kopējās Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas izmaksas ir aptuveni 26,74 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

7.jūnijā objekts tika nodots ekspluatācijā un 18.jūnijā notika tā svinīgā atklāšana. Jau no 20.augusta estrāde atkal tiks slēgta, jo sāksies pašas estrādes demontāža un gatavošanās otrā posma būvniecībai.