Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Remontdarbus Rīgas bērnudārzos sola pabeigt oktobra vidū

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Remontdarbi visās Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs būs pabeigti tikai oktobra vidū, tomēr izglītības darbu tas netraucēs, apgalvoja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs kopā ar Īpašuma departamenta darbiniekiem šodien apsekoja remontdarbu norisi Rīgas 154.pirmsskolas izglītības iestādē, Andromedas gatvē 3, kur pārbaudīja fasādes siltināšanas būvdarbus.

Rīgas pilsētas pašvaldība šobrīd 31 Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē īsteno Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu "Kompleksi energoefektivitātes pasākumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs". Projekta mērķis ir bērnudārzu ēkās paaugstināt energoefektivitāti un samazināt primārās enerģijas patēriņu, tādejādi samazinot pašvaldības izdevumus par siltumapgādi. Vienlaikus tiks uzlabots ēkas vizuālais izskats un klimats iekštelpās, radot komfortablu vidi iestādes audzēkņiem un personālam.

Rīgas pilsētas pašvaldība kopumā šo projektu īstenošanai izlietos 8 255 973 eiro finansējumu, no kuriem 5 816 464 eiro ir ERAF līdzfinansējums, bet gandrīz 30% ir pašvaldības budžeta līdzekļi - 2 439 509 eiro.

Burovs pastāstīja, ka pašreiz ir aptuveni sešas vai septiņas pirmsskolas izglītības iestādes, kurās situācija ir uztraucoša. Ir arī objekti, kuros darbi veikti sliktā kvalitātē, tāpēc būvniekiem liek tos pārtaisīt. Lielā daļā bērnudārzu darbi ir gandrīz pabeigti un palikuši tikai sīkumi.

Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

"Visi būvdarbi būs pabeigti oktobra vidū, jo pēc tam, kad darbu pabeigs būvnieki, nāks mākslinieki, kuri uz fasādēm veidos gleznas. Daļā objektu mākslinieki nāk paralēli būvniekiem," pastāstīja Burovs.

Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs norādīja, ka ERAF finansējumu būvnieki saņems tikai septembra vidū. Rīgas 154.pirmsskolas izglītības iestādē, piemēram, darbus veic pilnsabiedrība "Baltprojekts & Guliver", kuram pašreiz netiek maksāts nekas. Tas nozīmē, ka būvniekiem pašiem ir jānodrošina visi materiāli. Tāpat problemātiski, ka katrā bērnudārzā ir nomainījušās vismaz trīs brigādes, bet dažos pat sešas.

Tā kā būvdarbi turpināsies arī pēc 1.septembra, būvdarbu teritorija tiks norobežota un uz ēkas ieejām staigāšanai tiks veidoti koridori.