Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

RD turpinās skatīt nākamā gada budžeta projektu

© Lauris Aizupietis / f64

Rīgas domes deputāti šodien turpinās skatīt Rīgas pašvaldības 2018.gada budžeta projektu.

Budžeta izskatīšanu deputāti sāka vakar. Tā kā dienas laikā domniekiem neizdevās uzdot visus sev interesējošos jautājumus, mērs Nils Ušakovs (S) plkst.19 izsludināja sēdes pārtraukumu. Sēdi plānots atsākt šodien.

Vakardienas sēdē visplašāk apspriestie jautājumi bija plānotā dotācija uzņēmumam SIA "Rīgas satiksme" un nodibinājumam "Riga.lv".

Plānots, ka Rīgas pašvaldības 2018.gada budžeta kopējie ieņēmumi būs 906,62 miljoni eiro, no kuriem liekāko daļu - 702,66 miljonus eiro - veido nodokļu ieņēmumi, 145,10 miljoni eiro ir valsts budžeta transferti, 28,17 miljoni eiro - budžeta iestāžu ieņēmumi un 23,53 miljoni eiro - nenodokļu ieņēmumi, piemēram, nomas maksa, pašvaldības nodevas u.tml.

Savukārt budžeta izdevumi nākamgad plānoti 954,90 miljonu eiro apmērā, no kuriem 784,69 miljoni tiks atvēlēti uzturēšanas izdevumu segšanai, piemēram, darbinieku algu izmaksai un sociālajiem pabalstiem, bet 170 miljoni eiro tiks atvēlēti kapitālo izdevumu segšanai. Plānots, ka budžeta deficīts būs 48,28 miljoni eiro.

Ušakovs trešdien sasauktajā preses konferencē pirms budžeta projekta izskatīšanas uzsvēra, ka Rīgas pilsētas ieņēmumi nākamgad pirmo reizi pārsniegs 900 miljonus eiro, kas ir izcils ekonomiskais rādītājs. Tikmēr opozīcijas pārstāvji pauda bažas gan par budžeta deficītu, gan par neskaidru nepietiekami pamatotu līdzekļu tērēšanu dažādās jomās.