Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Arī 4.maijā sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šodien Rīgas domes deputāti, akceptējot grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā, nolēma piešķirt atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā vēl vairākām iedzīvotāju grupām - Rīgas izdienas pensionāriem, mediķiem un daudzbērnu ģimenēm.

Tostarp deputāti lēma, ka turpmāk visi iedzīvotāji Rīgas sabiedrisko transportu bez maksa varēs izmantot arī 4. maijā, LR Neatkarības atjaunošanas dienā. Kā zināms, Rīgas sabiedrisko transportu visi iedzīvotāji bez maksas var izmantot 18. novembrī, gadumijā, Jāņos, kā arī Rīgas pilsētas svētku laikā augustā. Tagad šis saraksts tiks papildināts ar 4. maiju.

Izmaiņas saistošajos noteikumos paredz, ka turpmāk sabiedrisko transportu bez maksas varēs izmanto arī nestrādājošie izdienas pensionāri, uz kuriem minētie atvieglojumi līdz šim neattiecās.

Domes deputāti šodien lēma, ka atvieglojumus sabiedriskajā transportā saņems arī mediķi, kuri strādā Rīgas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Deputāti arī akceptēja priekšlikumu, kas turpmāk ļaus atvieglojumu sabiedriskajā transportā saņemt abiem daudzbērnu ģimenes vecākiem, nevis vienam, kā tas bija iepriekš. Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks iepriekš sacīja: "Pašlaik braukšanas maksas atvieglojumu var saņemt viens no daudzbērnu ģimenes vecākiem, kurā ir trīs līdz pieci bērni. Šis regulējums rada domstarpības gadījumos, ja uz atvieglojuma saņemšanu ir pieteicies viens no bērnu vecākiem, taču otrs vecāks šādu atvieglojumu vairs nevar saņemt, lai arī bērna uzturēšanas pienākums gulstas uz abiem vecākiem. Šādu situāciju bija nepieciešams novērst."

Pēc Lieldienu brīvdienām uzņēmums "Rīgas satiksme" informēs par kārtību, kā minētajām iedzīvotāju grupām pieteikties atvieglojumu saņemšanai.