Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Jaunie fotoradari uz ceļiem parādīsies rudenī

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Valsts policijas (VP) vadība cer, ka jaunie pārvietojamie fotoradari uz ceļiem parādīsies šī gada rudenī.

VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs un VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis nenoliedz, ka pārvietojamo fotoradaru ieviešana ir aizkavējusies, taču policijai ir jāievēro likuma normas, kas dod tiesības pretendentiem rakstīt sūdzības, kas turklāt vēl jāizskata.

Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Ja uzņēmēji neapstrīdēs konkursa rezultātus un nebūs citas problēmas, tad mērierīces uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Šobrīd konkursā ir pietiekušies divi pretendenti. Pirmā fāze, kas saistīta ar dokumentu izvērtēšanu ir beigusies un tagad notiek ierīču testēšana.

Konkurss par 15 pārvietojamo radaru iegādi tika izsludināts 2016. gada sākumā, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt, tāpēc policijai bija nepieciešams veikt atbilstošas procedūras, lai izsludinātu jaunu konkursu.

Jauns konkurss tika izsludināts tikai pērn rudens pusē. Neskatoties uz VP plāniem atkal tika saņemtas komersantu sūdzības par konkursa prasībām un to izskatīšanai bija nepieciešams laiks, tāpēc pieteikšanās termiņš tika pagarināts.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari. Šogad būs pieslēgti vēl 20 fotoradari un 2018.gadā - vēl 40.