Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ar kādiem satiksmes ierobežojumiem jārēķinās, plānojot brīvdienas?

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Piektdienas pēcpusdienā, kad daudzi dosies brīvdienās ārpus galvaspilsētas, autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi Pierīgā, īpaši uz Rīgas apvedceļa Salaspils novadā. Uz Rīgas apvedceļa pie tilta pār Mazo Juglu notiek būvdarbi un satiksme tur tiek organizēta pa vienu ceļa joslu. Lai arī tur strādā satiksmes regulētāji, satiksme var būt palēnināta, īpaši virzienā no Baltezera puses. Tranzīta transportam un vietējiem iedzīvotājiem iesakām izmantot citus maršrutus.

Plānojot savus brīvdienu braucienus, autovadītājiem jārēķinās ar to, ka daudzviet valsts autoceļu tīklā turpinās remontdarbi. Lielākie satiksmes ierobežojumi ir:

  • no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12), kur ir 12 luksoforu posmi;
  • no Rēzeknes līdz Ludzai (A12), kur ir seši luksoforu posmi;
  • pie Saldus (A9), kur ir septiņi luksoforu posmi
  • no Bašķiem līdz Preiļiem (P62), kur ir astoņi luksoforu posmi;
  • no Augšlīgatnes līdz Nītaurei (P32), kur ir pieci luksoforu posmi un vietām apbraucamie ceļi.

Latgalē ilgstoša lietus rezultātā upēs un novadgrāvjos ir cēlies ūdens līmenis un applūst autoceļi. Atašienes pagastā ir slēgts valsts reģionālā autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62), posms, ir apstādināti arī tur notiekošie būvdarbi. Tāpat ir slēgti trīs valsts vietējās nozīmes autoceļu posmi:

  • Žīguri-Silaciems-Katleši (V473) tā 11,8. km Viļakas novada Žīguru pagastā pie Katlešiem;
  • Livzinīki-Krīvu Stiglova (V530) tā 2,6. km Kārsavas novada Mežvidu pagastā;
  • Rožupe - Švirksti (V759) tā 1,3 - 2,93 km pie Švirkstiem.

Par vējā kritušiem kokiem un lietavu dēļ applūstošiem vai izskalotiem valsts autoceļiem, aicinām informēt, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, gan zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.