Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šoferi pārsteigti par netrafarētiem policijas motocikliem

Attēlam ilustratīva nozīme © pixabay.com

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā tā autors apgalvo, ka redzējis darbībā netrafarētu Valsts policijas (VP) motociklu. Tas izraisījis pārsteigumus citiem sociālo tīklu lietotājiem.

Video redzams, ka motocikls apstājies ielas malā un no tā nokāpj cilvēks, kurš dodas pie taksometra šofera.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Ieraksta komentāros cilvēki pauž pārsteigumu, ka tagad policija pārvietojas arī ar netrafarētiem motocikliem.

"VP Kriminālpolicijas rīcībā, tās pamatpienākumu veikšanai ir arī netrafarētie policijas motocikli. Tie nepilda satiksmes uzraudzības funkciju, tomēr tas neizslēdz atsevišķus gadījumus, kad kriminālpolicijas darbinieks var veikt arī ceļu policista funkcijas," portālam nra.lv apgalvoja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Uz jautājumu, cik šādu motociklu ir kriminālpolicijas rīcībā, informāciju VP nevar izpaust.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līgums par motociklu piegādi Valsts policijas vajadzībām slēgts ar uzņēmumu "KS14". Kopējā līgumcena ir 265 966 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka šis uzņēmums pieder bijušajam motokrosa čempionam Kristeram Serģim. "KS14" ir "Yamaha" autorizētais dīleris.

Kopš ceļu satiksmē parādījušās netrafarētās policijas automašīnas, arvien biežāk likumsargi konstatē visdažādākos ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus - braukšanas ātruma neievērošanu, agresīvu braukšanu, apdzīšanu neatļautā vietā un citus pārkāpumus, pērnā gada augustā secināja VP.