Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ņem vērā! Policija uz Latvijas ceļiem sāk masveida reidus

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pieaug autovadītāju izpratne par drošību uz ceļiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Piemēram, Līgosvētku laikā 2005.gadā divās dienās tika pieķerti vairāk nekā 300 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola ietekmē. Savukārt pērn pieķerts vairs tikai 41 vadītājs, teica Krapsis.

Viņš atzina, ka vasarā pieaug tādu satiksmes negadījumu skaits, kuros iet bojā cilvēki, jo labos laika apstākļos, autovadītāji kļūst pārgalvīgāki un brauc ātrāk.

Kā ziņots, tuvojoties Līgo svētiem, Valsts policija (VP) no piektdienas pēcpusdienas uz autoceļiem rīkos masveida pārbaudes, aģentūrai LETA pastāstīja Krapsis.

Pārbaudes turpināsies līdz pirmdienas rītam.

Policija pārbaudēs pievērsīs uzmanību tam, vai transportlīdzekļu vadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā. Tāpat policija uzraudzīs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un pievērsīs uzmanību mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Policija šajās dienās centīsies būt mobila un atradīsies gan uz valsts nozīmes ceļiem, gan vietējās nozīmes brauktuvēm, apliecināja Krapsis.

Tāpat policija uzraudzīs drošību un kārtību masu pasākumu tuvumā.