Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

PADOMI Lieldienu svētku galda klāšanā

Tuvojoties jebkuriem svētkiem, vēlamies tos padarīt īpašus - dekorēt mājokli atbilstoši svētku motīvam, uzpost svētku galdu, pasniegt svinīgu maltīti, un Lieldienas tam nav izņēmums. Visas sentēvu dekorēšanas metodes ir goda lieta. Izplaukuši bērzu zari, tikko dīgusi zāle, zaļi stādiņi, asniņi un olas. Viss kā pēc grāmatas, tikai jaunās skaņās. Ar saskaņotiem traukiem, ar apaļām formām un zila vakara krāsu. Dekoratore Baiba Prindule-Rence dalās ar saviem ieteikumiem, kā vislabāk dekorēt savu svētku galdu Lieldienās.

Publicitātes foto

1. Olas, dažādās interpretācijās, dzīvas, nedzīvas, pūstas vai šokolādes, lampiņu virtenē vai uz galdakartes, bet olām ir jābūt, ja nav īpaši daudz laika, tad var arī brūnas, dabiskums kā mūžīgā tendence. Ja ir laiks, tad no plūškoka tējas var iegūt arī tumši zilganas nokrāsas olas, bet no sarkanajiem kāpostiem ir maigi violetas un no sīpoliem.

2. Zaļumiņi ir mazais pavasara vēstnesis, kas obligāti jāiekļauj noformējumā, bez zaļumiņa nekur. Šajā klājumā tie ir mazi pavasara puķīšu stādiņi, kas salikti stādāmajos trauciņos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā