Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

HOBIJS: Aizrautīga kolekcionāra īpašumā 2000 krūzītes no 76 valstīm

KRŪZĪŠU KOLEKCIJAS sākums bija no Norvēģijas atvestais suvenīrs. Nu Viļņa Strautiņa īpašumā jau ir 2000 priekšmetu – kopumā no 76 valstīm © Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

2.lapa

Vēl vietu šajā kolekcijā atraduši arī alus kausi un dažādas pudeles, tostarp unikālas, kā Lubānas alus darītavas. Vai zinot, ka 1911. gadā, pēc statistikas datiem, tajā 34 000 spaiņu iztecināts? Slavens pudeļu etiķešu kolekcionārs, kad tas eksponējis savu krājumu Madonā, brīnījies un apšaubījis Strautiņa teikto par to, ka kaut kas tāds Latvijas vēsturē bijis. Lubāna un alus darītava? Nevarot būt. Vai varot nopirkt? Nē, varot tikai iedāvināt, jo viņam ir tāds princips: neko nepārdodu, iespējams tikai samainīt! Un, gadiem ritot, pārliecinājies, ka tas strādā vislabāk.

Vēl arī Vaidavu mājas ir īpašas ar tās akmeņiem - to tagad esot ap 4000. Katrs atšķirīgs, un varot tikai brīnīties, kā daba spējusi izveidot tik atšķirīgas formas. Bet akmeņus vienojot tas (un varot tam ticēt vai neticēt, tas katra pašā darīšanā), ka tie izstaro pozitīvu enerģiju, norāda to saimnieks.