Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

IESKATIES: Priežu čiekuri noder kulinārijā

© f64

Latvijā priežu meži ir sastopami teju katrā Latvijas novadā, tieši tamdēļ priežu čiekura ievārījums ir iespējama recepte jebkuram interesentam, turklāt ir ļoti veselīgs, kā arī gards. Būtiski līdz jūnijam beigām sameklēt vēl zaļus čiekurus, citādi vēlāk tie kļūst pārāk cieti un recepte var neizdoties.

Priežu čiekuru ievārījums ir gruzīnu virtuves sastāvdaļa. Šāda veida ievārījumam ne tikai raksturīga neparasta, interesanta garša, bet tas arī būs vērtīgs saaukstēšanās periodā, cīņā ar nevēlamajiem mikrobiem,

ziņo portāls talsi.pilseta24.lv

f64

Lūk, nepieciešamās sastāvdaļas:1 litrs zaļo, jauno priežu čiekuru,1 litrs ūdens, kā arī 1 litrs cukura. Pagatovošonā vien daži būtiski soļi un ievārījums gatavs.

Vispirms kārtīgi nomazgājiet salasītos čiekurus, aplejiet ar ūdeni un lieciet vārīties katlā, pievienojiet cukuru un maisiet līdz ūdens sāk vārīties, ļaujiet visam vārīties 15 - 20 minūtes uz augstas uguns. Vēlāk noņemiet katlu un ļaujiet vārītajam pilnībā atdzist. Pēc tam lieciet atkārtoti ievārījumu vārīties 30 min. No sīrupveidīga šķidruma, tas kļūs karamelīgs. Pēc vārīšanās atkārtojiet procedūru ļaujot ievārījumam atdzist un tad lieciet to atkal vārīties līdz sīrups iegūst biezu konsistenci.

Ieteikums-vairākkārtēja uzvārīšana ir labāks variants par 3 stundu ilgu vārīšanu, jo ievārījumā saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu, kā arī tas aiztaupa laiku ar putu noņemšanu. Lai pārliecinātos, ka gardums ir gatavs. Uzpiliniet nelielu pili no sīrupa uz šķīvja un pagaidiet kamēr tā ir atdzisusi, ja to nav viegli noņemt no virsmas ievārījums ir gatavs pildīšanai burciņās. Lai labi garšo!