Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

PADOMS: 8 lietas, kas jāpārbauda pirms mājokļa iegādes

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Brīdis, kad šķietami ir atrasts "īstais" mājoklis, nereti ir emociju pilns. Doma par dzīvošanu pašiem savā mājoklī jau šķiet tik tuva. Tomēr pirms pieņemt lēmumu par konkrētā objekta iegādi, der pievērst uzmanību vairākām praktiskām lietām, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem. DNB dzīvesstila bloga www.dzivenotiek.lv eksperti ir apkopojuši 8 būtiskākās lietas, kam obligāti jāpievērš uzmanība pirms mājokļa iegādes.

Ūdensnoteku sistēma

Pat tad, ja šķiet, ka ūdens notekām viss ir kārtībā, noteikti tās apskati arī no augšas. Redzot tās tuvplānā, var atklāties, ka teknes ir sarūsējušas un drīz būs jāmaina. Tāpat izpēti, vai notekas ir pareizi ierīkotas, lai lietus ūdens tiktu novirzīts prom no mājas pamatiem.

Logi un durvis

Apskatot māju, noteikti atver visus logus un durvis. Varbūt tie čīkst, varbūt ir iestrēguši, bet varbūt pēc atvēršanas tos vairs nevar aizvērt. Tāpat pievērs uzmanību, vai ap logiem nav redzams pelējums, bet uz stikla - kondensāts.

Santehnika

Iegādājoties māju, īpaši pievērs uzmanību santehnikai. Izpēti, vai nav redzamas ūdens noplūžu pēdas, vai kaut kur nesūcas ūdens. Atgriez pilnīgi visus mājā atrodamos ūdenskrānus un novērtē ūdens spiedienu. Tāpat pievērs uzmanību tam, cik ātri ūdens aiztek. Noteikti nolaid ūdeni klozetpodā, lai redzētu, vai esošais ūdens spiediens spēj tikt galā ar tualetes papīru.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā