Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

SEPTIŅI PADOMI drošam nekustamā īpašuma iegādes darījumam

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Slēdzot darījumu par nekustamā īpašuma iegādi, papildus pirkuma summai jārēķinās vēl ar citiem lielākiem vai mazākiem finansiāliem izdevumiem. Lai nezaudētu ne tikai laiku, bet arī naudu, ir svarīgi pirms darījuma veikšanas pārliecināties par dažādiem drošības apstākļiem. DNB bankas dzīvesstila bloga www.dzivenotiek.lv eksperte, Eversheds Sutherland Bitāns juriste Zanda Zaļuma piedāvā 7 ieteikumus, kas palīdzēs pārliecināties par drošību, pirms slēgt darījumu par nekustamo īpašumu.

Noskaidro, vai pārdevējam patiešām pieder nekustamais īpašums

Brīdī, kad izlem par labu nekustamā īpašuma iegādei, pārliecinies, vai pārdevējam īpašums patiešām pieder. Tas ir viens no būtiskākajiem aspektiem, kas jānoskaidro jau pašā sākumā. Personas īpašumtiesības iespējams pārbaudīt Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas mājaslapā.

Tāpat vēlams noskaidrot, vai īpašuma atsavināšanai pārdevējam nepieciešams saņemt kādas trešās personas piekrišanu, piemēram, laulātā (ja pārdevējs ir precējies), bankas (ja īpašums ir apgrūtināts) u.tml., jo bez šo personu piekrišanas nekustamā īpašuma pārdošanai īpašumtiesības zemesgrāmatā reģistrēt nevarēs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā