Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Māja

PADOMI: Kā pasargāt mājokli, dodoties izbraucienos

© Aigars Eglīte/ F64 photo agency

Sākoties vasaras sezonai, brīvais laiks bieži tiek pavadīts prom no mājām – izbraucienos pie dabas, vasarnīcās un ceļojumos. Lai prombūtnes laikā nebūtu jāuztraucas par mājokļa drošību, Gjensidige Latvija eksperti atgādina – ikviens ir pakļauts zādzību riskam, tādēļ svarīgi veikt darbības, kas var ievērojami mazināt zagļu vēlmi ielauzties mājoklī.

Šī gada sākumā Gjensidige Latvija veiktajā pētījumā “Mājokļa drošības izpratne Latvijas iedzīvotāju vidū” tika noskaidrots, ka par lielāko mājokļa drošības risku (43%) tiek uzskatītas tieši zādzības. Lai mazinātu zādzību risku, gandrīz puse (46%) aptaujāto par pietiekošu aizsardzību uzskata atbilstošus logus un durvis, kā arī katram ceturtajam iedzīvotājam mājoklis ir aprīkots ar durvju kodu vai apsardzi, bet tikai 15% aptaujāto mājoklī ir ierīkota pretielaušanās signalizācija. Realitātē, lai pasargātu mājokli no zādzībām, ar drošām durvīm, logiem un durvju kodu vien nepietiek.

Nepubliskojiet informāciju par to, ka esat izbraucis vai atrodaties tālu no mājām. Par to, ka plānojiet izbraukt, vajadzētu zināt tikai tuviniekiem. Tiek rekomendēts atturēties no kārdinājuma ziņot par saviem izbraukumiem sociālajos tīklos vai publicēt braucienu fotogrāfijas, īpaši, ja ārpus mājas atrodas visa ģimene. Pat īsi izbraukumi var mudināt zagļus ielauzties mājoklī, ja tie zinās jūsu ieradumus, piemēram, to, ka noteiktās stundās esat darbā, skrienat, apmeklējat sporta klubu vai baseinu. Ceļojuma foto mirkļus ieteicams publicēt atgriežoties no izbrauciena.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā