Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Vistas stilbs "pa ātro"

© F64

Kā­pēc gan ne­pa­ga­ta­vot kaut ko pa­vi­sam vien­kār­šu, bet gar­du? Vis­tas ga­ļa, dār­ze­ņi un itā­ļu pa­sta ar su­lī­gi za­ļo ba­zi­li­ku ir kā ra­dī­ti tam, lai ātr­i un bez lie­kas pie­pū­les tap­tu ve­se­lī­ga, ko­ša un sā­tī­ga mal­tī­te!

Sa­stāv­da­ļas (2 per­so­nām) (8337):

  • di­vi lie­lie bro­ile­ra stil­bi ar mu­gu­ras da­ļu;
  • sar­ka­na, dzel­te­na pap­ri­ka;
  • sar­ka­nais sī­pols;
  • pār­is to­mā­tu;
  • 200 g sal­dā krē­ju­ma;
  • itā­ļu pa­sta ar ba­zi­li­ka pie­de­vu;
  • olīv­eļ­ļa;
  • sāls, či­li pi­pa­ri;

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

At­kau­lo bro­ile­ra lie­los stil­bus, ga­ļu sa­griež ku­mo­sa lie­lu­ma ga­ba­li­ņos. Pro­tams, var iz­man­tot arī vis­tas fi­le­ju, ta­ču lē­tāk un arī eko­no­mis­kāk sa­nāk, ja ņem lie­los stil­bus: no tā, kas pa­liek pār­i, vē­lāk var iz­vā­rīt aro­mā­tis­ku vis­tas bul­jo­nu (8350).

Liek pan­nu uz uguns, ie­lej olīv­eļ­ļu. Ka­mēr pan­na silst, sa­smal­ci­na sī­po­lu un pap­ri­kas pāk­stis (8362).

Pir­mos ap­cep sī­po­lus (8365). Kad tie ie­gu­vu­ši zel­tai­nu caur­spī­dī­gu­mu, pie­vie­no vis­tas ga­ļu (8371). Pan­nas sa­tu­ru vien­mē­rī­gi iz­mai­sa, pār­is mi­nū­tes ļauj cep­ties.

Pie­vie­no šķē­lēs sa­griez­tu pap­ri­ku (8382).

Kad vis­as sa­stāv­da­ļas ne­daudz ap­ce­pu­šās, pie­vie­no sā­li un San­ta Ma­ri­a garš­vie­lu Chi­li Explosion (8389): svai­gi mal­tu či­li pi­pa­ru klāt­būt­ne dār­ze­ņu un vis­tas ga­ļas sa­ce­pu­mam pie­šķir va­ja­dzī­go asu­mi­ņu! Bei­gās pan­nas sa­tu­ram pie­vie­no ga­ba­los sa­griez­tus to­mā­tus, maz­liet pa­sau­tē, pie­lej sal­do krē­ju­mu.

Liek vā­rī­ties ūde­ni pas­tai. Kad ūdens mu­tu­ļo, ber iek­šā olīv­za­ļās pas­tas spi­rā­lī­tes (8417).

Uz ie­pa­ko­ju­ma no­rā­dīts, ka pa­sta jā­vā­ra 15 mi­nū­tes. Dro­šī­bas pēc pa­gar­šo­jam: ja ne­pie­cie­šams, vēl maz­liet pa­vā­ram, tad no­le­jam caur­du­rī (8466).

Pas­tu kār­to uz šķīv­ja, pār­lej ar ga­ļas un dār­ze­ņu mēr­ci (8452). Šķīv­ja sa­tu­ru var pa­pil­di­nāt ar kā­du krā­sai­nu ak­cen­tu: pap­ri­kas šķē­li, za­ļu­miem, to­mā­tiem.