Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

Atklāta saistība ar bērnu alerģijām un māmiņu tieksmi uz saldumiem grūtniecības laikā

© Ilustratīvs attēls

Jaunā pētījumā atklāts, ka alerģiskas astmas risks palielinoties par 101% bērniem, kuru mātes grūtniecības laikā uzturā daudz lieto cukuru, ziņo CNN.

Sievietes, kuras grūtniecības laikā uzturā lieto pārak daudz ēdienus un dzērienus, kuri satur cukuru, var palielināt risku, ka bērnam būs alerģija vai alerģiska astma, liecina European Respiratory Journal publicētais pētījums.

Londonā aizvadītajā pētījumā izmantoti dati no gandrīz 9000 mātēm un viņu bērniem, kuri dzimuši laika posmā no 1991.gada 1.aprīļa līdz 1992.gada 31.decembrim.

235 miljoniem cilvēku pasaulē ir astma un tā ir izplatīta saslimšana bērnu vidū. Tiek prognozēts, ka līdz 2025.gadam šis skaits pieaugs līdz 400 miljoniem.

Pētījuma autori šos rādītājus sauc par "epidēmiju", kurai īsti neesot izskaidrojuma. Tomēr gluži kā astmas saslimšanu skaits, pēdejo 50 gadu laikā arī ievērojami pieaudzis fruktozes un kukurūzas sīrupa patēriņš uzturā.

Rezultātā viņi norāda, ka grūtniecības laikā svarīgi sekot līdzi uzturam, jo tas ir ļoti svarīgs bērna riskam bērnībā piedzīvot dažādas alerģijas un jau minēto astmu.