Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

APTAUJA: Kādu kafiju iecienījuši Latvijas iedzīvotāji

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

61% Latvijas iedzīvotāju ikdienā dod priekšroku maltajai kafijai, tā liecina „Maxima Latvija” veiktā aptauja par iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem.

Savukārt 18% respondentu norādīja, ka priekšroku dod šķīstošajai kafijai, 16% visbiežāk iegādājas kafijas pupiņas, lai kafiju mājās samaltu paši, 3% izvēlas šķīstošās kafijas dzērienus, bet 2% kafijas pagatavošanai iegādājas kafijas kapsulas.

Visbiežāk iedzīvotāji bauda kafiju divas līdz trīs reizes dienā, tā atzina 58% respondentu, atklājot, ka iecienītākais laiks, kad dzert kafiju, ir no rīta. Savukārt 45% respondentu atzina, ka konkrētam laikam kafijas baudīšanā nav nozīme, jo to mēdz dzert visas dienas garumā. 20% respondentu atzina, ka kafiju dzer vienu reizi dienā, bet 15% no visiem aptaujātajiem atzina, ka kafiju dzer četras līdz sešas reizes dienā.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Vairāk nekā puse jeb 51% respondentu ikdienā visbiežāk dod priekšroku melnai kafijai, 39% - kafijai ar pienu, bet salīdzinoši retāk respondentu krūzes pilda kapučīno (4%), latte (4%) vai espresso (2%). Attiecībā uz kafijas saldināšanu respondentu vidū vienprātīgas izvēles nav - 49% pie kafijas pievieno cukuru, savukārt 51% savu kafiju nesaldina.

Aptauja par kafijas dzeršanas paradumiem bija izvietota „Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 29. jūnija līdz 6. jūlijam, un tajā kopumā piedalījās 1660 respondenti.