Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

TOP 5 aktīviem festivālu apmeklētājiem noderīgi "gadžeti"

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Vasara tradicionāli ir laiks, kad izbaudīt aizraujošu atpūtu kopā ar draugiem, ļaujoties neaizmirstamiem piedzīvojumiem, tostarp – apmeklējot festivālus. Tehnoloģiju eksperti apkopojuši informāciju par pieciem festivālu un brīvdabas atpūtas cienītājiem īpaši noderīgiem “gadžetiem”.

#1 Selfijkāts jeb pašiņkoks

Cilvēka roka ir tieši tik gara, cik tā ir, tāpēc šis šķietami necilais “aksesuārs” uzskatāms par vienu no vērtīgākajiem pēdējā laika izgudrojumiem, ko iecienījuši arī festivālu apmeklētāji. Iemesls - tajā iestiprināta viedtālruņa kamera aptver lielāku platību, tāpēc kadrā var ietilpt vairāk par divām sejām, piemēram, visai prāva draugu kompānija. Tādējādi šī kāta priekšrocības īpaši novērtēs tie, kuri alkst papildināt savu foto galeriju ar bildi, kurā redzami kopā ar saviem elkiem. Atliek rast iespēju satikt savu elku aci pret aci vai atrast labāko vietu pie skatuves koncerta laikā, izstiept rokā selfijkātu un noķert īsto mirkli, kas pēcāk sniegs daudz pozitīvu atmiņu un emociju.

Pieejami divu veidu selfijkāti. Vienus var savienot ar viedtālruni, izmantojot Bluetooth, otrus - ar vadu. Pirmajā gadījumā kātā būs iebūvēts akumulators vai vieta universālajai baterijai, attiecīgi - dodoties uz festivālu vai kādā garākā izbraukumā, ieteicams kārtīgi uzlādēt selfijkāta akumulatoru vai apbruņoties ar rezerves baterijām. Otrajā gadījumā jāņem vērā, ka selfijkāta vads tiek savienots ar viedtālruni caur 3,5 mm telefona austiņu ieeju. Ja konkrētajam telefona modelim tādas ieejas nav, selfijkāts ar Bluetooth savienojumu noteikti būs labākā izvēle.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā