Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

PADOMS: Kādas kļūdas nepieļaut, plānojot interjera dizainu?

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Veicot remontu mājoklī un domājot par tā interjeru, mums rodas simtiem jautājumu: krāsot sienas vai labāk līmēt tapetes, kādus krāsu toņus piemeklēt, lai mājoklī ir mājīga atmosfēra, kur un kā izvietot gaismekļus un mēbeles, kādus aizkarus izvēlēties logu noformējumam... Tomēr dažreiz, pat ļoti rūpīgi plānojot un visu pārdomājot, bez profesionāļu palīdzības pieļaujam kļūdas un gala rezultāts mūs neapmierina.

Lai remonts būtu veiksmīgs un dzīvojamā telpā gribētos pavadīt pēc iespējas vairāk laika, K Senukai tirdzniecības centra visai ģimenei interjera dizainere Elīna Kuliša stāsta par visbiežāk pieļautajām kļūdām telpu noformējumā un sniedz padomus, kā no tiem izvairīties.

Monohroms interjers

Viena no izplatītākajām kļūdām ir monohroms interjers. Apdares materiāli, mēbeles, tekstils vienā tonī padara interjeru neizteiksmīgu un garlaicīgu. Tāpat arī krāsu pārslogotība nepadarīs telpu pievilcīgāku. Interjera dizainā darbojas tāds pats princips kā apģērba izvēlē - to pieskaņo, izvēloties ne vairāk kā trīs pamatkrāsas. Katrai interjera detaļai ir jābūt harmonijā ar visu interjeru un jārada vienots ansamblis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā