Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

PATVERSME: Arguments "bērns grib" nav iemesls, lai ņemtu suni

© F64

Skolēnu vasaras brīvlaika viducī šogad novērojama jauna tendence: vecāki ar savām atvasēm ierodas patversmēs, lai bērniem iegādātos dzīvnieciņu, turklāt uzreiz, «uz sitiena».

Ja jāuzgaida kaut pāris dienas - tad nekā, lūpa uzmesta, sliktā patversme... Šobrīd pieprasīti ir tieši suņi. Arguments ir vienkāršs - bērns grib! Nevis ģimene, rūpīgi apsvērusi visus plusus un mīnusus, ir nobriedusi tam, kā dzīve un maciņa saturs mainīsies līdz ar četrkājaina iemītnieka ienākšanu mājās.

Un kas notiks, kad, skolai sākoties, bērns dzīvnieku vairs negribēs? Lūdzu, cienījamie vecāki, atcerieties: nevis bērnam ir jāvēlas dzīva spēļmantiņa, bet gan ģimenei kopumā jābūt gatavai uzņemties atbildību un rūpes uz daudziem gadiem par jauno ģimenes locekli. Gandrīz visās Latvijas patversmēs ir iespējams nākt palīgos izvest suņus pastaigās - izmantojiet šo iespēju, lai redzētu, cik ilgi «gribulītis» tik tiešām vēlēsies darboties ar dzīvnieku. Varbūt pēc pāris nedēļām patversmes apmeklējums tiks uztverts kā apgrūtinājums, traucēklis interesantākām nodarbēm. Un ko tad jūs, vecāki, darīsiet, ja dzīvnieks bija tikai bērna iegriba, kurai akli sekojāt? Suni nevar kā apnikušu rotaļlietu iestumt dziļi plauktā, lai apput, vai izdzēst ar vienu taustiņa klikšķi kā nevajadzīgu datorspēli.