Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja

Masāža grūtniecības laikā – jā vai nē?

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Bērniņa gaidīšanas laikā ikviena māmiņa sastopas ar muskuļu sasprindzinājumu, pietūkumu kājās un sāpēm kakla un muguras zonā. Viens no veidiem, kā uzlabot pašsajūtu un atbrīvoties no muskuļu sasprindzinājuma, ir masāža. Grūtniecības laikā speciālā masāža ne tikai atvieglos grūtniecības laiku, bet sagatavos organismu arī dzemdībām. Plašāk par grūtniecēm piemērotu masāžu un tās pozitīvo ietekmi stāsta fizioterapeite un Aqua Fitness therapy (kustību terapija ūdenī) speciāliste Luīze Ventaskrasta.

Svarīgi atcerēties, ka grūtniecēm ir piemērota un pat ieteicama speciāla, tieši topošajām māmiņām paredzēta masāža, kuras pamatā ir viegli pieskārieni ķermenim, kas noņem muskuļu spriedzi un veicina limfas un asinscirkulāciju. Masāža mazina pietūkumu un atbrīvo šlakvielas jeb organisma vielmaiņas galaproduktus. Pirms izvēlies doties uz masāžu noteikti konsultējies ar savu ārstu vai fizioterapeitu.

Luīze Ventaskrasta atzīst, ka masāža grūtniecēm atšķiras vispirms ar kustību vieglumu un maigumu. Galvenās zonas, uz kurām tiek veikta iedarbība masāžas veikšanas laikā, ir mugura, kakls un plecu josla, kājas un rokas.

Lai mazinātu slodzi mugurkaulam, palīdzēs muguras un kakla masāža. Baudot roku un kāju masāžu, iespējams uzlabot asinsriti, visu sistēmu un orgānu darbību. Īpaši pielāgotā masāža iedarbojas uz bioloģiski aktīviem punktiem.

SCANPIX

Saspringti muskuļi un garastāvokļa svārstības ir vienas no problēmām, ko iespējams atvieglot ar masāžas palīdzību. Masāža grūtniecības laikā atvieglos topošo māmiņu gan no muguras un kakla muskuļu sāpēm, gan arī būs noderīga jostas, gurnu, kāju un pēdu zonā, atslābinot sasprindzinātos muskuļus. Masāža palīdz koriģēt arī garastāvokļa svārstības, ko izraisa hormonālās pārmaiņas bērniņa gaidīšanas laikā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā