Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

NRA eksperiments: Pamēģinām izslavēto Stokholmas diētu. Uzzini, kā gāja

© Atis Ieviņš, F64 Photo Agency

Strikti biju nolēmusi, ka rudenī pēc nepilnu divu gadu pārtraukuma jāsoļo uz sporta zāli. Biju dzirdējusi par Stokholmas diētu, bet nodomāju – nē, labāk sporta zāle, nevis salātu graušana. Līdz šim mūžā nevienu diētu nebiju mēģinājusi.

Taču pavisam nejauši iegāju kolektīvās iepirkšanās portālā un ieraugu - Stokholmas diētas programma 7 dienām nopērkama par nepilniem deviņiem eiro (kā oriģinālā cena norādīti gandrīz 50 eiro). Hmzz….nu 9 eiro jau nav liela summa…ieeju google un palasu cilvēku atsauksmes dažādās interneta vietnēs. Atsauksmes dažādas - citi slavē, citi peļ.

Eh, nu labi…pamēģināšu.

depositphotos.com

Reģistrēšanās portālā ērta un vienkārša, informācija saprotama. Pirmais iespaids ir labs. Protams, uzreiz jau piedāvā par nepilniem 5 eiro iegādāties diētas programmas turpinājumu. Nē, nē, paldies - jāredz, kā man ies pirmās 7 dienas.

Kamēr lasu norādes, ko un kā darīt, ko nav vēlams ēst, iezvanās telefons. Izrādās zvana Stokholmas diētas pārstāvis. Pirmā doma - vāks, tagad sāks uzbāzties ar tālāko programmu un unikālo cenu tieši man. Nekā tamlīdzīga - tikai painformē, ka neskaidrību gadījumā, lai rakstu diētas portāla čatā, rekomendētos dārzeņus un augļus varu aizstāt ar citiem, ja norādītie negaršo. Un novēl izdošanos!

Attiecībā uz čatu - mana pieredze liecina, ka atbildes tomēr "bremzē". Man atbildēja trešajā dienā! Sazvanīt gan var gana ātri.

Tā kā portāla noteikumi neatļauj publicēt tā saturu, konkrētas receptes neminēšu.

Pirmā diena

Parasti brokastīs apēdu trīs sviestmaizes un kādu našķi….tagad apēdu divus banānus, ābolu. Kā par brīnumu, jūtos paēdusi.

Pusdienlaikā intervija un tur cienā ar „Vecrīgām”. Neskaidrošu jau, ka it kā dzīvoju citā ēšanas režīmā - pacienājos ar divām, lai gan pēc plāna bija jāēd kas veselīgāks un diētiskāks

Vakariņas sanāk paēst tik ap 18 - tajās gan viss pēc plāna (strikti gan norādītos porcijas apmērus neievēroju - ēdu nedaudz vairāk kā ieteikts): porcija nav liela, bet sātīgi, nespēju atturēties no mazliet kečupa.

Visas dienas garumā nevienu brīdi nav izsalkums.

Otrā diena

Tūliņ pēc pamošanās jāizdzer divas glāzes ūdens. Nekādu problēmu. Uzkāpju uz svariem…KO? Pazudis vairāk kā kilograms, pat neskatoties uz to, ka iepriekšējā dienā našķējos ar divām kūciņām un vakariņas arī bija pavēlas.

Pēc brokastīm tā kā gribētu vēl ko, bet ok. Pēc aptuveni 15 minūtēm vēlme vēl ko ieēst pazūd.

Nav sarakstā, bet ap pl. 13 apēdu ābolu

Vakariņas un pusdienas pēc plāna.

Izsalkumu, izņemot tūliņ pēc brokastīm, visas dienas garumā nejūtu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā