Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja

VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Par ci­tām sē­nēm ne­maz ne­ru­nā­jot, ba­ra­vi­kas griez­da­mās aug jo­pro­jām un rei­zēm tā vien lie­kas, ka to ie­bru­ku­mi mū­su vir­tu­vēs būs ne­bei­dza­mi. Lūk, da­žas lai­ka pār­bau­di iz­tu­rē­ju­šas re­cep­tes, kā šīs ka­ra­lis­kās, vēr­tī­gās un garš­īgās sē­nes sa­gla­bāt zie­mai.

Ma­ri­nē­tas ba­ra­vi­kas

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

1 kg vā­rī­tu ba­ra­vi­ku
2 ēdam­ka­ro­tes sāls
2 ēdam­ka­ro­tes cu­ku­ra

3 ēdam­ka­ro­tes 9% eti­ķa
mel­nie grau­du pi­pa­ri
svai­gi mal­ti mel­nie pi­pa­ri
mus­kat­rieksts
3 - 4 lau­ru la­pas
4 - 5 ķip­lo­ka dai­vi­ņas

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ba­ra­vi­kas no­maz­gā, no­tī­ra, sa­griež ne­lie­los ga­ba­li­ņos un vā­ra ap­tu­ve­ni 20 mi­nū­tes. Tad no­kāš un mēr­cē auk­stā ūde­nī 2 - 6 stun­das, ūde­ni 2 rei­zes no­mai­not. Uz­vā­ra ma­ri­nā­di, pie­vie­no vi­sas re­cep­tē pa­re­dzē­tās garš­vie­las. Kat­lā ar ma­ri­nā­di liek sē­nes un vēl vā­ra ap­tu­ve­ni 10 - 15 mi­nū­tes. Pil­da iz­kar­sē­tās bur­kās, vā­ko ar pas­te­ri­zē­tiem me­tā­la vai plast­ma­sas vā­ci­ņiem, ta­ču sa­pil­dī­tām bur­kām pa­pil­du pas­te­ri­zē­ša­na nav ne­pie­cie­ša­ma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā