Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

Brokastis skolēnam: Ko iesaka šefpavāri?

Lai gan daudzās ģimenēs rīts ir steidzīgākā dienas daļa, šis nav iemesls, kāpēc neparūpēties par mazo skolnieku un viņam brokastīs nepasniegt ko gardu. Ar savām brokastu receptēm mazajiem kārumniekiem dalījušies Live Riga partneru šefpavāri

Reinis Hofmanis/ F64 Photo Agency

Pankūkas ar āboliem no restorāna “Locale” šefpavāra Alekseja Revina

Sastāvdaļas: kviešu milti - 1 kg., olas - 3 gab., āboli (pēc jūsu izvēles) - 200 g., sāls - 1 tējkarote, cukurs - 1 ēdamkarote, vaniļas cukurs ½ tējkarote, sausais raugs - 2 tējkarotes, piens - 400 grami, augu eļļa - 100 grami.

Pagatavošana. Uzkarsējiet pienu līdz aptuveni 30 grādiem pēc Celsija, pievienojiet raugu un cukuru. Sajauciet miltus, pienu, vaniļas cukuru un sāli un šim maisījumam pievienojiet pienu. Notīriet ābolus, sarīvējiet tos vai smalki sagrieziet un pievienojiet iegūtajai masai.

Novietojiet mīklu sausā vietā, nosedzot trauku ar pārtikas plēvi vai vāku. Atstājiet tik ilgi, kamēr masa ir uzbriedusi aptuveni divas reizes. Ja no rīta tam nav laika, tad mīklu var pagatavot vakarā un uzglabāt to ledusskapī. Uzkarsējiet pannu, uzlejiet augu eļļu, cepiet nelielas pankūkas. Mazajam pankūkas var pasniegt dažādi: ar krējumu, medu vai ievārījumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā