Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Rudens ābolu raža – ne tikai desertos! Uzzini divas negaidītas receptītes

© Publicitātes foto

2.lapa

Viegli pagatavojamas receptes:

  1. Ar āboliem pildīts vistas cepetis

Sastāvdaļas:

Vista - 1 gab.

Āboli - 3 gab.

Rozīnes - 1 sauja

Ķiploks - 3 daiviņas

Rozmarīns - 3 zariņi

Medus - 1 - 2 ēdamk.

Sviests - 1 ēdamk.

Čili pulveris - 2 tējk.

Sāls, pipari - pēc garša

Piedevas:

Burkāns - 3 gab.

Pastinaks - 2 gab.

Kālis - 2 gab.

Rācenis - 1 gab.

Sviests - 1 - 2 ēdamk.

Ķiploks - 2 gab.

Rozmarīns - 1 zariņš

Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka. Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.

Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu cep aptuveni 1,5 - 2 h.

Gatavo krāsnī ceptas saknes. Tās notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos.

Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem - tā tas saglabās visas garšas.

Dārzeņus sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.

Kad cepetis gandrīz gatavs, liek krāsnī dārzeņus. (Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folijas plēvē.)

Atceries!

Cepeti vari cept arī folijā, folijas plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.

  1. Valdorfa salātu laiviņas

Sastāvdaļas:

Vistas fileja - 1 gab.

Zaļās vīnogas - 10 gab.

Valrieksti - 1 sauja

Cigoriņu salāti - 1 gab.

Ābols - 1 liels vai 2 mazāki

Selerija - 1 kāts

Olīveļļa - 1 ēdamk.

Sāls - 1/2 tējk.

Jaukto garšvielu maisījums - 1/2 tējk.

Mērcei:

Turku jogurts Rimi - 1 burciņa

Citrons - 1/3 gab.

Medus - 1/2 tējk.

Pagatavošana:

Noskalo dārzeņus, augļus, ogas un salātus. Selerijas kātu un ābolu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusi vai četrās daļās. Ja vīnogās ir kauliņi, izņem tos. Vīnogas pievieno āboliem un selerijai. Pieber smalkāk sagrieztus valriekstus.

Pagatavo mērci, sajauc jogurtu, citrona sulu un medu. Salātus sajauc ar mērci.

Cigoriņa salātu lapas izliek kā laiviņas un pilda ar salātiem.

Vistas fileju sagriež strēmelītēs un apcep līdz gatavībai kopā ar garšvielām.

Salātiem virsū liek ceptas vistas filejas gabaliņus.

Atceries!

Vistas filejas vietā vari izmantot arī jūras veltes vai, ja esi veģetārietis, pievieno vairāk riekstu un pasniedz ar svaigi ceptiem maizes grauzdiņiem.