Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

NODERĪGI: Trīs gardi ēdieni, ko šoruden pagatavot no ķirbja

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Viennozīmīgi, viens no rudens gardumiem ir ķirbis, kuru iekļaut ne vien sāļo, bet arī saldo ēdienu receptēs. "Rimi gardēži" snieguši padomus, kā pagatavot trīs gardus ēdienus, kuros viena no sastāvdaļām ir tieši ķirbis.

ĶIRBJA KANĒĻA PANKŪKAS

  • Riekstu ķirbis - 500 g
  • Olas - 2 gab.
  • Milti - 2-3 ēdamk.
  • Cukurs - 1 ēdamk.
  • Kanēlis, malts - 1 ēdamk.
  • Apelsīni - 1-2 gab.
  • Sāls - 1 šķipsniņa
  • Eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas. Pēc tam samaļ vai izberž caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlas pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas.
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā